TUDÓSÍTÁS

Öt gólt lőttünk Debrecenben, továbbra is az élen a Vidi

Az 5-2-es sikerből Scsepovics mesterhármassal vette ki a részét, de Géresi is szépségdíjas gólt lőtt.

Csapatunk szombaton 19:30-as kezdettel a DVSC vendége volt a Nagyerdei Stadionban. A találkozót az FTC paksi győzelme miatt a Vidi a második, a debreceniek a harmadik helyről várták, Marko Nikolics vezetőedző pedig nem számíthatott Pátkai Mátéra, Vinícius Paulóra, Kovács Istvánra, Ezekiel Henty-re, valamint az eltiltott Suljic Asmirra sem.

A rengeteg sérült hiánya egyáltalán nem látszott meg a játékunkon: már korán magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és Hadzic passza után Lazovics próbálhatta átemelni a debreceni kapust, sikertelenül. Ezt követően Könyves lőtt 11 méterről és Kovácsik szépen védett, a 9. percben pedig kis híján megszereztük a vezetést. Lazovics passzára Géresi tökéletes ütemben indult el és a kapusra vezethette a játékszert, de végül nem tudta elpasszolni mellette.

A 10. percben szinte ugyanilyen támadás futott végig a másik oldalon is, ott Mengolo hibázott. Gyakorlatilag az ellentámadásból értünk el gólt, amikor egy újabb kísértetiesen hasonló helyzetben Lazovics passzát Géresi ezúttal már átjátszotta az érkező Scsepovicsnak, aki az üres kapuba passzolt (0-1).

A 19. percben Könyves ment el Stopira mellett és lőtt éles szögből, Kovácsik lábbal hárított. A 22. minutumban Fiola ragyogó passzal ugratta ki Negót, aki átvette a labdát, majd elhúzta a kirohanó kapus mellett és az üres kapuba lőtt (0-2).

Nem telt el sok idő, máris szépített a Loki: Könyves került ziccerbe egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után és magabiztosan a kapuba lőtt (1-2).

A 29. percben dulakodás alakult ki a pályán. Egy kontránk során azt a Lazovicsot buktatták hátulról, aki nem volt a labda közelében. Előnyszabályt alkalmazott a játékvezető, majd Géresi lövését blokkolták. Ezt követően Scsepovics terült el Tőzsér mellett egy lökés következtében. A kakaskodás végén Tőzsér és Lazovics kapott sárgát, de mielőtt folytatódhatott volna a játék, Scsepovics is megkapta a maga lapját reklamálásért.

A szabadrúgást Lazovics csavarta Nagy kezébe, a kontrával pedig Varga Kevin futott végig a pályán, de Fiola az utolsó pillanatban blokkolni tudott. A 38. percben Mengolo csavarását védte szépen Kovácsik, majd másodpercekkel később Lazovics sarkalt volna Géresi elé a tizenhatoson belül. Kinyik szerelni tudott, de a labda ismét szerb támadónk elé került, aki végül 20 méterről lőtt fölé. Ez volt a parázs első félidő utolsó említésre méltó momentuma.

A szünetben nem cseréltek a csapatok, így változatlan felállásban folytatódott a küzdelem. Az 51. percben Varga Kevin lódult meg saját térfeléről, a tizenhatosra belépve lőtt, a labda kevéssel ment el a hosszú kapufa előtt. Két percre rá egy szabadrúgást Fiola blokkolt az ötösön belül.

Az 59. percben növeltük előnyünket. Géresi tört be a Loki tizenhatosára a bal oldalról, majd ballal játszott a berobbanó Scsepovics elé, aki szintén ballal lőtt a kapuba - 1-3!

A 65. percben egy veszélytelennek tűnő Nego-beadást Nagy váratlanul szögletre ütött, Lazovics sarokrúgását követően pedig Juhász lerántásáért tizenegyest ítélt a játékvezető, Tőzsér volt a tettes. A büntetőnek Scsepovics futott neki és magabiztosan lőtt a bal alsóba, Nagy jobbra dőlt. A mesterhármassal már 1-4 volt az állás.

A 67. percben Könyves próbálkozott távolabbról, Kovácsik ezt is védte. Ezt követően Lazovics jött le és Szolnoki állt a helyére, a 75. percben pedig kevésen múlott, hogy nem jött össze a mesternégyes, amikor Nego passzából Scsepovics egész az ötösön belülre jutott, de éles szögből a gólvonalra befutó védőbe lőtt. A kihagyott helyzet után nem sokkal Tamás állt be támadónk helyére.

A 82. percben Hadzic passza után Géresi lefutotta Szatmárit, aki elé próbált helyezkedni. Saját nevelésű játékosunk ördöngös cselezésbe kezdett, amivel átverte védőjét, majd 13 méterről, ballal a kapuba bombázott (1-5).

Az utolsó tíz percre beállt Tóth Bence is, aki Juhászt váltotta. Akadt is dolga, Könyves kiugratásából Sós éles szögből előbb Kovácsikba lőtt, majd fejjel átemelte kapusunkat, Tóth Bence a gólvonalról tisztázott. A 91. percben aztán szerzett még egy becsületgólt a Loki, amikor Takács mintegy 10 méterről lőtt, a labda Tóth Bencén megpattant, ezzel becsapta hálóőrünket (2-5).

A fölényes győzelemmel a Vidi továbbra is az élen áll a tabellán. A következő fordulóban a Paksot fogadjuk Felcsúton.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek