ELLENFÉL-LES

A Bábolna ellen játsszuk első edzőmeccsünket az új szezonban

Szombati ellenfelünk a '70-es évek második felében az NB II-ben is szerepelt, azóta viszont néhány NB III-as szezon kivételével főleg a vármegyei bajnokságban játszik.

A nyári felkészülés alatt az első mérkőzésünket június 29-én (szombaton) 17 órától, Bábolnán játsszuk. Egy jubileumi ünnepségre kapott meghívást csapatunk, amelynek keretében az idén 100 esztendős, a Komárom-Esztergom vármegyei első osztályban szereplő Bábolna SE ellen lépünk pályára. Ellenfelünk az előző idényben a 13 csapatos bajnokságban a 6. helyen végzett. A keretet böngészve ismerős névvel is találkozhatunk, hiszen a Bábolna játékosa az a Polgár Patrik, aki a 2022/2023-as szezonban a Vidi U19-es csapatában futballozott egy szezont.

A Bábolna 28 éves játékosa, Czeglédi Ádám lett a második legeredményesebb játékos a vármegyében 18 találattal. Érdekesség, hogy négy évvel ezelőtt még a megyei harmadosztályban futballozott az akkor 24 esztendős labdarúgó és 19 góllal társgólkirály lett a hatodosztályban, majd a csonka Covid-szezonban is a legeredményesebb góllövőnek bizonyult a legalacsonyabb osztályban. A következő szezonban leigazolta őt a negyedik ligás Bábolna, ahol 2021 óta termeli a gólokat a támadó, jelenleg 45 bábolnai gól fűződik a nevéhez. A csapat vezetőedzője 2018 óta Józsa Péter, vagyis az állandóság jellemző a Bábolnára.

A Bábolna SE az elmúlt közel 20 esztendőben a megyei/vármegyei bajnokságban szerepelt, legutóbb a 2005/2006-os idényben indult az NB III-ban. Fénykorát az 1975/76-os szezonban, valamint 1978 és 1982 között élte szombati ellenfelünk, ekkor az NB II-ben játszott a Bábolna.

Érdekesség, hogy a Bábolnával ugyan még sosem játszottunk történetünk során, de a Bábolnai Sporttelepen már pályára léptünk, méghozzá 1977. augusztus 11-én a Balaton Kupában, akkor 4-1-re győztük le a Tatabányát Tiber duplájával, valamint Szabó és Burcsa találataival.

Bábolnán egyébként a labdarúgó-szakosztályon kívül teke-szakosztály, kézilabda-szakosztály és lovas-szakosztály is működik.

Barátságos, 2024-2025, Felkészülési mérkőzések, Nyári- és őszi barátságos mérkőzések

29 június szombat

Bábolna SE

0-9

Bábolnai Sportpálya Bábolna

Fehérvár FC
  • Gradisar
  • Gradisar
  • Schön
  • Katona
  • Csongvai
  • Berki
  • Kovács
  • Simut
  • Kovács

Bábolna SE

Váczi Máté (Szabó Bálint 46') - Maruzs Róbert, Karvaj Máté, Czeglédi Ádám, Szendi Ádám (Hollósi Márk 58'), Prácser Ádám Bence, Németh Zsombor, Bognár Ádám (Rabi Bence 46'), Lanzendorfen József (Mátyás András 68'), Végh Pál Dominik, Szabó Áron

Fehérvár FC

Dala Martin (Veszelinov Dániel 46') - Bohdan Melnyik, Kasper Larsen (Nikola Serafimov 46'), Spandler Csaba (Lakatos Kristóf 46'), Schön Szabolcs (Kecskés Máté 46') - Csongvai Áron (Simut Mario 46'), Tobias Christensen (Kovács Bence 46') - Katona Mátyás (Babos Bence 46'), Pető Milán (Berki Marcell 46'), Lirim Kastrati (Nicolas Stefanelli 46') - Nejc Gradisar (Kovács Patrik 46')

Játékvezetők

Kreitl Tamás

Molnár István, Frank Viktor

A találkozóra a belépés mindenki számára ingyenes.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek