TUDÓSÍTÁS

A 95. percben mentettünk pontot a ZTE ellen

A zalaegerszegiek a második félidő elején megszerezték a vezetést, amire közvetlenül a lefújás előtt Kovács Patrik válaszolt. 

A ZTE FC elleni bajnokin Pető Tamás a régóta maródi Kalmár Zsolt és a közelmúltban műtéten átesett Ominger Gergő mellett nem számíthatott a műtét előtt álló Lirim Kastratira, szintén sérülés miatt hiányzott Babos Bence és Pető Milán, Kasper Larsen pedig betegség miatt hagyta ki a mérkőzést.

OTP Bank Liga, 2024-2025, Őszi szezon, 4. forduló

18 augusztus vasárnap

Fehérvár FC
  • Kovács

1-1

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Zalaegerszegi TE FC
  • Dénes

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bohdan Melnyik (Huszti András 46'), Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Ivan Milicevic (Holender Filip 61') - Tobias Christensen, Csongvai Áron, Bedi Bence - Katona Mátyás (Kovács Patrik 61'), Nejc Gradisar (Berki Marcell 86'), Kovács Mátyás (Nicolas Stefanelli 46')

Zalaegerszegi TE FC

Gundel-Takács Bence - Safronov Oleksandr, Várkonyi Bence, Mim Gergely, Sajbán Máté Mihály, Szendrei Norbert, Sankovic Bojan, Medgyes Sinan (Nyíri Vince Tóbiás 62'), Kiss Bence András, Bakti Balázs (Németh Dániel 46'), Dénes Csanád Vilmos (Vogyicska Balázs 78')

Játékvezetők
Káprály Mihály

Káprály Mihály

Kóbor Péter, Szalai Dániel, Bognár Tamás

Vezetőedzőnk ezúttal a Tóth B. - Melnyik, Serafimov, Spandler, Milicevic - Christensen, Csongvai, Bedi - Katona, Gradisar, Kovács M. tizenegynek szavazott bizalmat a kezdőcsapatban. A cserepadon Dala, Veszelinov, Stefanelli, Simut, Kovács B., Berki, Kovács P., Huszti, Holender és Lakatos kapott helyet.

A meccskezdésre nagyon odafigyeltek a mieink, az első negyedórában lendületes akciókkal és jó forgatásokkal főként a zalaegerszegi térfélen folyt a játék. A 4. minutumban Christensen előre tört, nem támadták kellő eréllyel, 18 méteres bombája a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe.

Csongvai is távolról kísérletezett, ezt Gundel-Takács tolta oldalra. Lendületben maradtunk, Kovács Mátyás beadása volt mély, a kapus zsákmánya lett. A 25. percben ismét Csongvai lőtt messziről, a középre tartó labdát könnyedén hárította Gundel-Takács.

A félidő második felére kijöttek a szorításból a zalaiak: Dénes lecsapott egy eladott labdára, egy csel után mellé lőtt. A 35. percben Kiss hatalmas löketét Tóth Balázs a levegőben úszva, szenzációs mozdulattal kapta ki a bal felsőből, a forduló egyik legnagyobb bravúrját bemutatva.

Továbbra is a ZTE akarata érvényesült, a 39. minutumban ziccerig passzolgattak a tizenhatosunkon belül, végül Mim csúnyán eltörte a labdát. A szünet előtt újabb vendéghelyzet maradt ki; egy levágódó labda Szendrei elé került, akinek 13 méteres kísérletét védte kapusunk.

A félidőben kettőt cserélt Pető Tamás: Melnyiket és Kovács Mátyást Huszti és Stefanelli váltotta. Ezt a játékrészt is egy Christensen-lövés vezette fel, majd a felbátorodott zalaiak akciói következtek. Az 54. percben vezetést szerzett a vendégcsapat: Bedi fejéről Dénes elé pattant a labda, aki beforgatta Csongvait, majd a hosszúba lőtt (0-1).

A gól után próbáltunk változtatni, de egy Gradisar-fejesen kívül többre nem jutottunk. A 61. percben Holendert és Kovács Patrikot is becserélte vezetőedzőnk, Milicevic és Katona helyére. A 65. minutumban Stefanelli remekül ugratta ki Kovács Patrikot, de Gundel-Takács jó ütemben mozdult ki a kapujából, így elakadt benne a labda.

A 75. percben Holender beadását Gundel-Takács Christensen elé ütötte, aki egyből kapura lőtt, de Safronov kivágta a gólba tartó labdát. Tóth Balázs sokadik bravúrja következett, miután Németh ziccerét is kifogta. Az eset után a csatárral összeakadt kapusunk lent is maradt, ápolás után tudta folytatni. A 83. percben Holender bal oldali tekerése a hosszú kapufán csattant, majd a véghajrában Kiss 14 méterről szintén a felső kapufát találta telibe.

Mentek előre a mieink, a hosszabbítás utolsó pillanataiban Christensen szabadrúgása Kovács Patrik elé került, aki szép mozdulattal helyezett a hálóba (1-1). A gól után a játékvezető lefújta az összecsapást, a mérkőzés utolsó támadásából sikerült pontot szereznünk a ZTE ellen.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek