ELLENFÉL-LES

A 10. helyezett Puskás Akadémia vendégei leszünk a 24. fordulóban

A felcsúti gárda még nyeretlen 2018-ban.

A 24. fordulóra kerül sor a hétvégén az OTP Bank Liga 2017-18-as kiírásában. Vesztett pontok tekintetében a tabellán holtversenyben éllovas csapatunk a Puskás Akadémia vendége lesz a Pancho Arénában. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik.

A felcsúti gárda nincs igazán jó passzban, hiszen a tavasszal lejátszott 4 bajnokin egyelőre nem sikerült győzniük és csak két gólt lőttek. A Mezőkövesd és DVSC elleni 0-0-kat követően előbb Pakson, majd a Ferencváros otthonában maradt alul Pintér Attila együttese, így jelenleg a 10. pozíciót foglalja el a tabellán - igaz, a 7. DVTK és a 12. Balmazújváros is csak 4, valamint 2 pont távolságban van.

A PAFC komoly erősítéseket hajtott végre a télen, hiszen a transfermarkt.de mértékadó portál becslései szerint az uruguayi River Plate-től - Vinícius Paulo egykori klubjától - igazolt Gonzalo Vega (aki azonban egyelőre nem lépett pályára az élvonalban) értéke 450 ezer euró, a szlovén Denis Klinaré 600 ezer euró, míg a Twentétől szerződtetett szintén szlovén Dejan Trajkovskié 400 ezer euró. Mellettük a csapat negyedik érkezője klubunk kölcsönadott támadója, Ezekiel Henty. A télen elhagyta Felcsútot egykori középpályásunk, Hudák Martin, valamint kölcsönadták Csilus Ádámot. A keret értéke összességében 9,18 millió euró, amely a Fradi és a Vidi után a 3. legmagasabb az OTP Bank Ligában.

A Puskás Akadémia házi góllövőlistáját 10 találattal Josip Knezevic vezeti, őt a hatgólos Diallo és a négygólos Szakály Péter követi. A legtöbb meccsen - 22-szer - a középpályás Mevoungou lépett pályára, a kapus Hegedűs Lajos és az említett Knezevic 21-szer játszottak, a 20-as határt még Márkvárt Dávid éri el. Eddig összesen 30 különböző játékos viselte a PAFC mezét ebben az idényben, közülük Henty mellett Braniszlav Danilovics lehet a legismerősebb szurkolóinknak, hiszen a 2015-16-os idényben a Vidit erősítette.

Ami az InStat-pontszámokat illeti, átlagosan az egyébként több okból sem kvalifikáló Horvat áll a legjobban: ő egyrészről mindössze egy bajnokin került eddig bevetésre, másrészt tavaly nyár óta kölcsönben a Csákvár játékosa. Őt 234-gyel Knezevic követi, majd Mevoungou (231), Heris (228), Hegedűs J. (228), Szakály P. (227) következik.

A fordulók válogatottjaiba Mevoungou, Molnár G., Knezevic (háromszor), Diallo (kétszer), Szakály P. (kétszer), Hegedűs L. és Heris tudta magát beverekedni, közülük Knezevic egyben az idény legmagasabb támadó középpályás-pontszámát is birtokolja 399-cel.

Az 5 sárga lapos Spandler Csaba a Ferencváros ellen már letöltötte eltiltását, így bevethető lesz a Vidi ellen, a legutóbb kiállított Ezekiel Henty viszont biztosan nem.

Szerző: Guber Péter

Fotó: vidi.hu

További hírek