60 percig nagyszerűen játszottunk a Dinamo Kijev ellen

Az ukrán rekordbajnok Sevcsenko vezetésével az utolsó félórában szerzett öt gólt, és bejutott a torna döntőjébe.

Videoton FC - Dinamo Kijev 0-5 (0-0).
Aki csak az eredményt olvassa el, az valószínűleg legyint egyet, hogy érvényesült a papírforma. Azonban aki látta a mérkőzést az internet segítségével, az maga is meggyőződhetett arról, hogy egy órán keresztül csapatunk teljesen méltó ellenfele volt a Dinamo Kijevnek. Sőt, az első félidőben csupán egy helyzetet jegyezhettünk fel, az pedig csapatunk nevéhez fűződött, ugyanis Brachi 19 méterről alig tekert kapu mellé egy szabadrúgást. Ezt leszámítva helyzet nélkül telt el az első 45 perc, azonban kemény játék zajlott a pályán, néha talán még az átlagos magyar bajnokiknál is keményebb. A keménység viszont sosem ment át durvaságba, a játékosok ügyeltek egymás épségére. Üde színfolt volt a Vidiben ezen a mérkőzésen debütáló Kovács István játéka, aki több látványos megindulással és szép cselekkel hívta fel magára a figyelmet. A legnagyobb dicséret azonban a védelmünknek jár, Jeff, Caneira, Brachi és Vinícius is remek teljesítményt nyújtottak, ennek is köszönhető az, hogy sikerült kapott gól nélkül lehoznunk az első félidőt.

A mérkőzés második félidejében aztán olyan nagyágyúkat is pályára küldött az ukránok edzője, mint Dudu, Milevsky vagy éppen a BL-győztes Sevcsenko. És ha már pályán voltak, akkor lőttek is egy-egy gólt. Ellenfelünk végig mezőnyfölényben futballozott, az utolsó félórában pedig szemmel láthatóan jobban is játszottak (igaz ekkor már több alapemberünk sem volt a pályán) könnyen átjátszották a védelmünket, és rendre góllal fejezték be a támadásaikat. Viccesen meglehet jegyezni, hogy a Dinamo Kijevnek a saját labdájával ment csak a góllövés ellenünk - a mérkőzés előtt megállapodott a két csapat, hogy az első 45 percet a mi NIKE labdánkkal, a második félidőt a kijeviek ADIDAS labdájával játsszák le - azonban inkább arról lehet szó, hogy a Dinamo kispadján Sevcsenko kaliberű játékosok foglaltak helyet.

Összességében megérdemelten nyert a Dinamo Kijev, azonban az első 60 percben mutatott szervezett játék az bizakodásra adhat okot.

Azt egyelőre nem lehet még tudni, hogy szombaton játszik-e csapatunk meccset a kupában, és ha igen, akkor kivel. Mint arról online-közvetítésünkben már beszámoltunk a Dnipro Dnipropetrovsk - KS Cracovia találkozó elmaradt. Mivel az ukránok nem álltak ki a mérkőzésre, ezért a lengyelek jutottak a döntőbe. Amennyiben a torna szervezői kizárják az ukránokat, úgy elképzelhető, hogy játék nélkül leszünk bronzérmesek. Amint a szervezők tájékoztatják klubunkat a fejleményekről, természetesen azonnal beszámolunk róla honlapunkon is.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek