3-1-es siker a Puskás Akadémia FC vendégeként

A 2. percben vezetést szereztek a hazaiak, de még az első félóra vége előtt sikerült fordítanunk, előbb Fejes, majd Lazovics talált be. A második félidőben Scsepovics is gólt szerzett.

Nyolcadik alkalommal találkozott vasárnap este a két csapat az élvonalban. Eddig ötször nyertünk a PAFC ellen, kétszer pedig gól nélküli döntetlennel fejeződött be az egymás elleni 90 perc. A csütörtöki EL-visszavágón izomsérülést szenvedő Vinícius helyett Fejes András került a kezdőbe, míg Pátkai Máté 250. alkalommal lépett pályára NB I-es bajnokin. Az első fordulóban mindkét csapat 1-1-es döntetlent játszott: a Puskás a Ferencváros vendégeként, míg mi az újonc Balmazújváros ellen a Pancho Arénában.

Nem kezdtük jól a meccset, már a 2. percben hátrányba kerültünk. Spandler beadása után Diallo fejelt a kapunkba 8 méterről, Kovácsik csak hozzáérni tudott a labdához (1-0).

A játékvezető engedte a kemény – olykor a durvaság határát is súroló – játékot, előbb Diallo ütése után kellett Juhászt ápolni, majd pár perccel később Suljic kapott az arcára Mevoungoutól. Egyik eset sem ért sárga lapot Farkas Ádám sporttársnál.

A 14. percben sikerült egyenlítenünk, Lazovics ívelt jobbról a kapu elé, Dialloról Fejes elé pattant a labda, aki pár lépésről a sarokba továbbított (1-1).

A 28. minutumban a jubiláló Pátkai remek labdával ugratta ki Scsepovicsot, aki kihagyhatatlan helyzetbe hozta Lazovicsot, ő pedig 7 méterről a hálóba lőtt (1-2).

Két perccel később Scsepovics indult meg a hazaiak kapuja felé, majd 17 méterről, ballal lőtt, Danilovics védett. A 38. percben ismét Scsepovics tornáztatta meg Danilovicsot, a szerb hálóőr bravúrral védett. Az első félidő 2-1-es fehérvári vezetéssel fejeződött be.

A második félidőben az 59. percig komolyabb gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, ekkor viszont Vanczák rántotta le Scsepovicsot a 16-oson belül, Farkas pedig határozottan a büntetőpontra mutatott. A labda mögé a sértett állt, és rendkívül magabiztosan értékesítette a 11-est - igaz, Danilovics érezte az irányt, de nem volt esélye a jól helyezett lövést védeni (1-3). A 65. percben Knezevic szabadrúgása után Diallo lőtt, Kovácsik nagyot védett.

A 81. minutumban Scsepoviccsal szemben szabálytalankodtak a hazai kaputól mintegy 27 méterre, Lazovics kapura tekerte a szabadrúgást, Danilovics nagy bravúrral védett. A következő percben Lazovics helyére Szabó Bence állt be, aki így pont volt csapata ellen mutatkozott be az NB I-ben.

Négy perccel a rendes játékidő vége előtt Géresi is pályára lépett, és azonnal gólhelyzetbe is került, 15 méterről leadott lövését szépen védte Danilovics, pár pillanattal később pedig Nego ziccerét hárította a felcsútiak kapusa. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, győzelmünknek köszönhetően felléptünk a tabella második helyére, holtversenyben a DVTK-val és a Bp. Honvéddal.

Csapatunk legközelebb csütörtök este 20.30-kor a Bordeaux vendégeként lép pályára az EL 3. selejtezőkörében, míg egy hét múlva az Újpestet látjuk vendégül bajnoki mérkőzésen a Pancho Arénában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek