TUDÓSÍTÁS

3-1-es győzelem a DVTK ellen

Pető Tamás rendkívül jó érzékkel cserélt a mérkőzés második félidejében, a fiatal Babos Bence négy perccel azután, hogy pályára lépett, gólt szerzett és a harmadik gólunk előkészítésében is tevékenyen részt vett. 

Szombat délután kiváló időben láttuk vendégül a DVTK-t az OTP Bank Liga NB I 2. fordulójában. Pető Tamás vezetőedző nem számíthatott a Kecskeméten piros lapot kapó Huszti Andrásra, valamint a szerdai KL-visszavágón térdsérülést szenvedő Ominger Gergőre sem. Katona Mátyás, aki eddig rendszerint a kezdő tagja volt, ezúttal a kispadon foglalt helyet és első alkalommal került a kezdőbe az MTK kölcsönjátékosa, Kovács Mátyás, valamint visszatérhetett a Kecskeméten fejsérülést szenvedő Spandler Csaba. A DVTK elleni bajnokinkat 3063-an tekintették meg a Sóstói Stadionban.

OTP Bank Liga, 2024-2025, Őszi szezon, 2. forduló

3 augusztus szombat

Fehérvár FC
  • Serafimov
  • Babos
  • Katona

3-1

Sóstói Stadion Székesfehérvár

Diósgyőri VTK
  • Feuillassier

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bohdan Melnyik, Nikola Serafimov, Kasper Larsen, Spandler Csaba - Csongvai Áron - Kovács Mátyás (Katona Mátyás 57'), Tobias Christensen (Simut Mario 90'), Bedi Bence, Pető Milán (Babos Bence 71') - Nejc Gradisar

Diósgyőri VTK

Odyntsov Artem - Nielsen Marco Lund, Chorbadzhiyski Bozhidar Brankov, Rakonjac Marko (Edomwonyi Osaige Bright 60'), Gera Dániel Richárd, Sanicanin Sinisa, Klimovich Uladzislau (Bényei Ágoston András 71'), Feuillassier Abalo Francisco (Ferencsik Bálint Donát 71'), Vallejo Minguez Alexander (Holdampf Gergő 6'), Varga Zétény István, Huszár Marcell Béla (Pozeg Vancas Rudi 60')

Játékvezetők
Pintér Csaba

Pintér Csaba

Kóbor Péter, Aradi József, Zierkelbach Péter

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, az 1. percben egy sarokrúgást követően Serafimov talált a miskolciak kapujába (1-0).

Öt perccel később megsérült a vendégek játékosa, Vallejo Minguez Alexander, aki nem is tudta folytatni a játékot, helyére Holdampf Gergő érkezett. A folytatásban Pető kapott remek labdát, lövése azonban egy védőről szögletre pattant. A túloldalon egy veszélyes szabadrúgást követően kellett Tóth Balázsnak nagyot védenie, kapusunk a rövid sarok irányába tartó labdát öklözte ki.

A 20. percben kissé váratlanul egyenlített a DVTK. Klimovicz beadását Franchu lőtte közelről a kapunkba (1-1). Egy perccel később újabb Vidi-helyzetet jegyezhettünk fel, Kovács egy csel után lőtt 13 méterről kapu mellé. A szünetig még egy miskolci helyzetet láthattak a nézők, a kétperces ráadás végén Klimovicz löketét védte szépen Tóth.

Szünetben egyik vezetőedző sem cserélt. Az 51. percben Pető került gyanús körülmények között a földre a miskolci 16-oson belül, de Pintér sporttárs továbbot intett, majd két perccel később a VAR is megvizsgálta az esetet, de Vad II István videóbíró sem érezte úgy, hogy közbe kellene avatkoznia, jóváhagyta a pályán született ítéletet.

A 65. percben jártunk, amikor Tóth védte szépen Holdampf lövését. A 71. percben Pető Milán helyére a 2004-es születésű Babos Bence érkezett, majd a 75. percben fiatal támadónk parádés gólt szerzett, 15 méterről lőtte ki a hosszú alsó sarkot (2-1).

A hátralévő időben úgy tűnt, az eredmény már nem változik, azonban a ráadás pillanataiban Babos volt erőszakos és estében is megjátszotta a labdát, amelyet Katona vitt el a védők között és a kifutó kapus fölött okosan emelt a DVTK kapujába, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

Folytatás jövő héten csütörtökön Cipruson. Hajrá, Vidi!

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek