TUDÓSÍTÁS

2-2-es döntetlen a Göztepe ellen

Csapatunk utolsó felkészülési mérkőzésén 2-2-t játszott a török Göztepe ellen, így veretlenül zárta a felkészülési időszakot. Mindkét gólunkat Tobias Christensen szerezte.

Pető Tamás vezetőedző a Tóth - Melnyik, Serafimov, Spandler, Schön - Csongvai, Bedi - Katona, Christensen, Pető - Gradisar kezdő tizenegyet jelölte ki a találkozó előtt.

Barátságos, 2024-2025, Felkészülési mérkőzések, Nyári- és őszi barátságos mérkőzések

17 július szerda

Fehérvár FC
  • Christensen
  • Christensen

2-2

Športni center Bled Bled

Göztepe SK
  • Ildiz
  • Kanatsizkus

Fehérvár FC

Tóth Balázs - Bohdan Melnyik, Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Schön Szabolcs - Csongvai Áron, Bedi Bence (Huszti András 82') - Katona Mátyás (Babos Bence 67'), Tobias Christensen (Kovács Patrik 76'), Pető Milán (Kasper Larsen 46') - Nejc Gradisar (Nicolas Stefanelli 76')

Göztepe SK

Özcimen Arda - Antônio Djalma da Silva Filho, Jorge Héliton Tito dos Santos, Ildiz Ahmed, Kanatsizkus Kubilay, Denis Anthony Junior, Günter Koray, Nielsen Lasse, Tijanic David, Bayrak Ogün, José Cardoso Rômulo da Cruz

Játékvezetők

Andrej Žnidaršič

Matej Žunič, Nik Jošt

Az első percekben valamivel a törököknél volt többet a labda, mígnem a 9. minutumban Christensen két védő szorításában betört a 16-oson belülre, elesett, de a játékvezető sípja néma maradt.

A 16. percben Katona kapott remek indítást, a törökök kapusa szabálytalanul leütközte, büntető. A 11-est Christensen magabiztosan vágta a kapu bal oldalába (1-0). Lendületbe jött csapatunk, Petőt 20 méterre a kaputól csak faulttal tudták megállítani. A szabadrúgást Csongvai tekerte kevéssel a jobb felső sarok fölé.

A 22. percben megszereztük a második gólunkat: Katona jobb oldali megpattanó beadására Christensen berobbant és a védőt megelőzve a hálóba pörgetett (2-0). A 26. percben Gradisar közelijét bravúrral fogta Özcimen, közel volt a harmadik.

A 33. percben szépített a Göztepe: a Serafimov kezezéséért megítélt véleményes büntetőt Antonio a bal kapufára lőtte, a kipattanó Ildiz elé került, aki 16-ról a jobb alsóba helyezett, Tóth nem érhetett át a lövésre (2-1). A hajrában egyenlítettek a törökök: a 44. minutumban egy jobbról elvégzett szabadrúgásvariáció végén Kanatsizkus emelt a felsőbe (2-2).

A szünetben Pető helyére Larsen állt be. A második félidő első tizenöt perce döcögősre sikerült, főleg a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben. Mindkét oldalon sok volt a pontatlan átadás és az apróbb szabálytalanság, ezek sem segítették a folyamatos játékot.

A 60. percben Cardoso csúsztatott mellé kecsegtető helyzetben, majd a másik oldalon Larsen 18 méteres lövése szállt fölé. Pető Tamás cserékkel frissítette csapatát, Katona, Gradisar és Christensen helyére Babos, Stefanelli és Kovács Patrik érkezett.

A hajrában mindkét csapat próbálkozott a győztes gól megszerzésével: előbb Sangare jobb oldali beadását Melnyik fejelte ki az érkező támadók elől, majd a másik kapunál Babos ugrott ki a jobb oldalon, beadása után tisztáztak a védők. A végére Serafimov fejese maradt Stefanelli szögletét követően, az eredmény azonban már nem változott.

Csapatunk így veretlenül zárta a felkészülési időszakot, július 25-én, csütörtökön pedig már tétmeccs vár a mieinkre Azerbajdzsánban, ahol a Sumqayit FK ellen Konferencia Liga-mérkőzésen lépünk pályára.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek