VASAS FC - VIDEOTON FC 2-1 (0-1)

2-1-re nyert a Vasas a Vidi ellen

Kovács az első félidő hosszabbításában megszerezte a vezetést, de a Vasas a második játékrészben megfordította a meccset.

Csapatunk az újonc Vasas otthonába látogatott az OTP Bank Liga NB I 5. fordulójában. A két együttes négy évvel ezelőtt, 2011. szeptemberében találkozott utoljára az élvonalban a fővárosban, akkor gól nélküli döntetlent játszottak a felek. Csapatunkból azon az összecsapáson egyedül Oliveira szerepelt a maiak közül. Sérülések és eltiltás miatt a Vidi II-ből többen is bekerültek a Vasas elleni keretbe. Az FTC ellen az élvonalban debütáló Sejben mellett ott volt csapatunk kispadján a hétszeres magyar bajnok kézilabdázó, Gulyás István fia, Gulyás Gergő, aki nyáron érkezett a Honvéd második csapatától a Vidi II-be, valamint első alkalommal volt NB I-es meccsen a Vidi keretének tagja Gábor Péter, aki viszont a Bajnokok Ligájában már bemutatkozott a TNS - Vidi BL-selejtezőn.

Mi kezdtük veszélyesebben a meccset, a 3. percben Pátkai beadását Kovács fejelte kapu fölé néhány lépésről. Három perccel később Lázok lőtt kapu fölé 25 méterről egy szabadrúgást. A 18. percben Heffler szabadrúgása elakadt a sorfalban, nem sokkal később Trebotic tekert a kapu elé, a hosszú oldalon Feczesin becsúszva próbálta a labdát a kapuba juttatni, de csatárunk nem érte el a játékszert. Két perc múlva Remili 14 méterről hatalmas erővel lőtt kapura, a labda csupán centikkel ment fölé. A 26. percben Oliveira ígéretes helyzetből, 15 méterről lőtt kapu mellé. Az első félidőben Solymosi sporttárs három percet hosszabbított, főleg az ivószünet miatt, amit a 22. percben rendelt el a játékvezető. Nos, a hosszabbítás első percében Kovács egy érdekes góllal megszerezte csapatunk számára a vezetést. Az egyik hazai védőről Kovács elé pattant a labda, aki miközben átvette azt, elcsúszott, de még a földön fekve is sikerült a játékszert a kapuba juttatnia (0-1).

Szünetben egyik edző sem cserélt, viszont a hazaiak kezdték jobban ezt a játékrészt. Olyannyira, hogy a 48. percben megszületett az egyenlítő találat. Szögletet végezhetett el az angyalföldi együttes, a labda végül Vida elé került, aki elfektette Danilovicsot, majd középre passzolt Nováknak, ő pedig néhány lépésről az üres kapuba lőtt (1-1). Az 56. percben újra vezethettünk volna, miután Kovács passzolt Oliveirának, ő 15 méterről a hosszú oldalon üresen érkező Ivanovszkinak ívelte át a labdát, azonban macedón támadónk öt méterről kapu mellé lőtt. Három perccel később Kovács egyedül vezethette a kapusra a labdát, Nagy kiszaladt a kapujából, becsúszva próbált szerelni, Kovács viszont átesett a kapuson. Úgy tűnt, hogy a kapus utolsó emberként szabálytalankodott, a játékvezető sípja azonban néma maradt. Az eset után Solymosi kiállította a hevesen reklamáló Bernard Casonit. A 63. percben Grúz fejesét, a 71. percben pedig Berecz lövését védte óriási bravúrral Danilovics. A 74. percben Kovács hozta játékba a mellette a jobb szélen sprintelő Gyurcsót, aki sarokkal szépen vette át a labdát, majd ballal kapura lőtt, Nagy nagyot védett. Két perccel később Remili kapott szép labdát Berecztől, Fejes becsúszva próbált menteni, de nem érte el a labdát, a Vasas támadója pedig 14 méterről kilőtte a jobb alsót (2-1). Öt perccel a vége előtt Gyurcsó szögletét Luijckx fejelhette kapura, Nagy azonban ismét védett. Az utolsó percekben próbáltunk helyzetet kialakítani a hazai kapu előtt, de nem jártunk sikerrel, a vége maradt a 2-1 a hazai csapat számára.

A Vidi legközelebb jövő héten csütörtökön este Lengyelországban lép pályára a Lech Poznan ellen az Európa Liga rájátszásában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek