ELLENFÉL-LES

Az újonc Vasashoz látogatunk

A fővárosi piros-kékek az elmúlt fordulóban szerezték meg első győzelmüket, Békéscsabán nyertek 2-0-ra.

A Vasas 2012 nyarán esett ki az élvonalból és három évvel később, idén júniusban jutott vissza. Az első másodosztályú szezont az NB II Keleti csoportjában töltötték az angyalföldiek és a Mezőkövesd mögött a második helyet szerezték meg, ami nem ért feljutást. A 2013-2014-es idényben, az akkor már csak egy csoportos NB II-ben a negyedik helyen végeztek. A 2014-2015-ös bajnokságot aztán ötpontos előnnyel nyerték, így újra a legjobbak között szerepelhetnek. 

Nem indult jól számukra a szezon, hiszen első három bajnokijukat elvesztették, Diósgyőrben 2-1-re, hazai pályán az Újpesttől 3-1-re, a Fraditól 2-0-ra kaptak ki. A negyedik fordulóban viszont 2-0-ra nyerni tudtak Békéscsabán. Az eddigi négy játéknapon már kétszer betalált a piros-kékek csapatkapitánya, Remili Mohamed, aki egyébként tavaly az NB II-ben gólkirályi címet szerzett. 

Nyáron az öltözőben is voltak változások, Ferenczi István és Németh Gábor visszavonult, távozott Nagy Dániel, Nagy Tamás, Menyhárt Attila, Oláh László, Pál Dávid, Polényi Gábor és Takács Krisztofer. Érkezett többek között a szerb Milos Adamovics a Mladoszt Lucsanitól, Bori Gábor a DVTK-tól, Czingráber Máté a Haladástól, Hangya Szilveszter az MTK-tól, Novák Csanád a KTE-től, Vojo Ubiparip a lengyel Lech Poznantól, januártól pedig piros-kékbe öltözik a jelenleg még paksi Könyves Norbert is.

A legutóbbi fordulóban a következő 14 játékosnak szavazott bizalmat Simon Antal vezetőedző: Nagy - Pajovic, Grúz (Görgényi), Hangya, Debreceni, Vida, Adamovic, Berecz, Lázok (Gál), Novák (Murka), Remili.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek