VIDEOTON FC - PUSKÁS AKADÉMIA FC 3-2 (1-2)

0-2-ről fordítottunk és nyertünk 3-2-re a megyei riválisunk ellen

Nagyon rosszul kezdődött számunkra a PAFC elleni bajnoki, de végül Gyurcsó duplájával és Suljic góljával itthon tartottuk a három bajnoki pontot.

Ötödik alkalommal találkozott a két csapat egymással az élvonalban, és eddig három Vidi-győzelem mellett egy döntetlen született. Vinícius századik NB I-es mérkőzését játszotta szombat este a PAFC ellen.

Az 5. percben Gyurcsó egy csel után ballal középre adott jobbról, az érkező Pölöskei kevéssel fejelt a kapu jobb oldala mellé! Egy perccel később Vinícius veszítette el a labdát a térfelünkön, Lencse kilépett, majd 15 méterről laposan a hálóba lőtt Danilovics mellett (0-1). Tíz perccel később egyenlíthettünk volna, Suljic szerzett labdát a Puskás tizenhatosánál, egy csel után laposan középre passzolt, az érkező Oliveira pedig két méterről a bal alsó mellé helyezett. Egyenlítés helyett aztán a felcsútiak növelték előnyüket, nem is akármilyen találattal. Bacelic-Grgic gurított vissza egy szögletet, Pekár pedig 20 méterről hatalmas gólt lőtt a jobb felsőbe (0-2). Félóra játék után Pető Tamás nyúlt bele a mérkőzésbe, Szolnoki helyére Feczesint küldte pályára. A 33. percben szépítettünk, Gyurcsó tekert egy szabadrúgást 25 méterről védhetetlenül a bal felső sarokba (1-2). A játékrész hátralévő részében mi domináltunk, de nem sikerült egyenlítenünk a szünet előtt.

A második félidőt is aktívabban kezdtük, az 51. percben egy remek támadás végén Suljic passzolta fel Feczesinnek a labdát, ő visszaadta, a bosnyák szélső pedig kilépett és Pogacsics mellett a kapuba lőtt (2-2). A folytatásban futószalagon dolgoztuk ki a helyzeteket, Suljic, Pátkai és Vinícius is bevehette volna a vendégek kapuját. A 67. percben viszont ismét a PAFC szerezhetett volna vezetést, Lencse lőtt kapufát 7 méterről egy jobbról érkező, lapos beadás után. Az ellentámadás végén Nego jobbról laposan középre passzolt, centikkel maradt le középen Gyurcsó. A 74. percben ismét Gyurcsó veszélyeztetett, Nego beadása után lőtt kapásból, 13 méterről alig a bal felső fölé. Öt perccel később már mi vezettünk, a csereként pályára lépő Kovács kiugratása után Gyurcsó éles szögből, jobbal a rövidbe passzolt (3-2)! A 84. percben megfogyatkozott a Puskás, Fiola kapta meg második sárgáját, miután odalépett Stopirának. Három perccel a rendes játékidő vége előtt Kovács szerzett szépen labdát, majd ziccerben, jobb külsővel a kapu jobb oldala mellé tekert. A 90. percben Gyurcsó szöglete után Juhász csúsztatott mellé az ötös sarkáról. A 92. percben Suljic ugratta ki Gyurcsót, aki két remek csel után 11 méterről fölé lőtt. Ez volt a mérkőzés utolsó említésre méltó eseménye, egy igazán fordulatos, változatos, jó iramú, közönségszórakoztató találkozón együttesünk kétgólos hátrányból állt fel, és megérdemelten tartotta itthon a 3 bajnoki pontot.

Csapatunk legközelebb két hét múlva a Honvéd együttesét fogadja, jövő héten ugyanis a válogatott mérkőzések miatt nem lesz NB I-es forduló.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek