"A három pontért utazunk Debrecenbe"

"Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk vasárnap, de szurkolóink segítségével megverhetjük a Debrecent."

Paulo Sousa úgy nyilatkozott, hogy nem forgott veszélyben a győzelmünk, te is így láttad?
Igen, szerintem sem forgott veszélyben a győzelmünk. Az első 30 percben eldönthettük volna a mérkőzést, sok gólhelyzetet dolgoztunk ki. A Diósgyőrnek tulajdonképpen nem is volt igazán nagy helyzete a találkozón. Tudtuk, hogy a DVTK egy szervezett, jó csapat, sokat készültünk belőlük és ez, úgy érzem, meg is látszódott a pályán, szerintem teljesen megérdemelten nyertünk.

- Mondtad, hogy az első 30 percben sok helyzetet dolgoztatok ki. Szakemberek is elismerték, hogy az első félidő első felében, a mutatott játék már megközelítette a nemzetközi színvonalat. Mi az oka szerinted annak, hogy a mérkőzés későbbi szakaszaiban már nem tudtátok azt az iramot diktálni, amit a meccs elején? Tudatosan vettetek vissza a lendületből, vagy elfáradt a csapat?
Nem gondolnám, hogy elfáradna a csapat, hiszen egész nyáron nagyon komoly edzésmunkát végeztünk éppen azért, hogy megfelelő legyen az erőnlétünk. Az pedig biztos, hogy nem tudatosan vesz vissza a csapat a lendületből. Hétről-hétre azért dolgozunk az edzéseken olyan keményen, hogy minél hosszabb ideig tartson az a lendületes, látványos és gólratörő foci, ami az utóbbi időben a játékunkat jellemezte a mérkőzések elején.

- Mit vársz az őszi szezon szuperrangadójától, a vasárnapi DVSC-Vidi mérkőzéstől?
Nagyon nehéz meccsre számítok, a Debrecen remekül kezdte a szezont, és hazai pályán mi más is lenne a céljuk, mint megverni a bajnokot. Azonban, ahogy te is mondtad, a Vidi már megmutatta, akár a Sturm ellen, akár a Paks vagy éppen a DVTK ellen is, hogy képes minőségi támadófocit játszani. Ha vasárnap is hasonló felfogásban lépünk pályára, és sikerül értékesíteni a helyzeteinket, akkor elérhetjük a célunkat. Fontos, hogy a szurkolók - ahogy eddig is - továbbra is a csapat mellett legyenek, és minél többen kísérjenek el bennünket Debrecenbe is, ahova mi a 3 pontért utazunk.

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek