ELLEN-ÉRV

Vasile Miriuta: "Nyerni akarunk és nyerni is fogunk"

Az ETO vezetőedzője szerint csak akkor sikerülhet jól számukra a meccs, ha minden játékosa 100%-ot nyújt.

Az ETO kerete alaposan kicserélődött a télen, 100%-osan sikerült összerakni tavaszra az új csapatot?

Elvégeztük azt a munkát, amit elterveztünk. Nagyon sok edzésünk volt és több olyan ellenféllel találkoztunk, akik komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek, és többnyire jól jöttünk ki ezekből a mérkőzésekből. Huszonöt fős a keret, van öt új érkező, akik úgy érzem erősítést fognak jelenteni, és a fiatalok közül is lesz majd, aki már most, a tavaszi szezon során bemutatkozhat. Az a legfontosabb, hogy mindenki megértette, mi az a munkamennyiség, amit elvárok, és látják azt is, hogy miért csináljuk mindezt. Persze van, amin még javítani kell, például a helyzetkihasználáson, de összességében elégedett vagyok.

Milyen mérkőzésre számít a Videoton ellen?

Jó csapat a Videoton, ezt tudjuk, de itthon játszunk, meg akarunk felelni a saját elvárásainknak és a közönségünknek is. Arra számítok, hogy két nagyon fegyelmezett csapat néz majd szembe egymással, ezért nem hiszem, hogy sok helyzet lesz a mérkőzésen, így fontos, hogy higgadtak maradjunk ezeknél a lehetőségeknél. Csak ebben az esetben tudjuk itthon tartani a három pontot, hiszen mentálisan és fizikálisan is száz százalék kell a Videoton ellen. 

A héten, egy nso.hu-n megjelent cikkben azt mondta, biztos benne, hogy megverik a Vidit. Mire alapozza ezt a kijelentését?

Látom, hogyan dolgozott a csapat hétről hétre, mennyire odatették magukat a srácok. A felkészülési mérkőzések egyes periódusaiban már azt kaptam vissza, amit várok, ennek kell visszaköszönni a listavezető ellen is. Az első mérkőzés mindig fontos, hiszen ha nyerünk, akkor az eddig elvégzett munka első eredményét azonnal viszontlátjuk. Elszántak vagyunk és csak pozitívan gondolunk a vasárnapi összecsapásra, ezért nem mondhatok mást most sem: nyerni akarunk és nyerni is fogunk a tavaszi nyitófordulóban.

Author: Acsai N. Ferenc

Photo: eto.hu

More news