Zsótérral a csapatban nyert az u18-as válogatott Montenegróban

A Montenegróban edzőtáborozó U18-as válogatott kedden nyert, szerdán viszont kikapott.

A szikrázó napsütésben, több mint 30 fokban megrendezett találkozón a magyar válogatottnak hat percre sem volt szüksége a vezető gól megszerzéséhez, Szántó Tamás volt a találat szerzője. Válogatottunk a szünetig mezőnyfölényben játszott, ötletes akciókat vezetett, de újabb gólt csak a fordulás után szerzett, ezúttal Gazdag Dániel volt eredményes. A második gólnak nem sokáig örülhettünk, a hazaiak kihasználták, hogy fejben még nem készültünk rá a folytatásra, a középkezdés után tíz másodperccel már a mi kapunkban pihent a labda.

A hajrához közeledve ismét góllá érett a labdabirtoklási fölényünk, a csereként beállt Takács Krisztofer lőtt gólt. A középkezdés utáni percben ismét figyelmetlen volt a védelem, és egy szabadrúgásból 3-2-re feljöttek a házigazdák. Az utolsó szó azonban a miénk volt, a 93. percben egy másik cserejátékos, Grabant Bence állította be a 2-4-es végeredményt - olvasható az mlsz.hu tudósításában.

"Nem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítményemmel, annak ellenére, hogy igazából nagy hibám nem volt. Sajnos kevés alkalommal sikerült játékba avatkoznom, sokszor kaptam olyan indítást, amely ha csak egy hajszállal is, de hosszúnak bizonyult. Annak mindenesetre örülök, hogy a csapat jól játszott, és magabiztosan tudtunk nyerni" - nyilatkozta honlapunknak csapatunk fiatal támadója.

"Meggyőző játékkal tudtuk legyőzni a hazaiakat, külön öröm, hogy négy gólt tudtunk szerezni, hiszen éppen a támadójáték javítása volt a fő célunk" - mondta a mérkőzés után Mészöly Géza az mlsz.hu-nak.

Válogatottunk szerdán is megmérkőzött Montenegróval, ezúttal azonban a hazaiak 3-1-re nyerni tudtak. Rossz hír számunkra, hogy Zsótér Donát a második percben egy rúgást kapott a lábára, és nem is tudta folytatni a játékot.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: pfla.hu - Takács József