ELLENFÉL-LES

Vidi - Paks: a szezon meglepetéscsapatával találkozunk szombaton

Csertői Aurél együttese a tabella harmadik helyén áll 11 forduló után, a szezonban eddig csak egyszer szenvedtek vereséget.

Az MVM-Paks a 11. helyet szerezte meg az előző, 2013-2014-es szezon végén, és valószínűleg senki nem gondolta az Atomvárosban, hogy a következő idényben 11 forduló után a bronzérmes pozíciót foglalják majd el.

Csertői Aurél és együttese azonban fantasztikusan kezdte ezt az évet, első három meccsüket megnyerték és csak a 10. fordulóban kaptak ki először. A legyőzöttek között pedig szerepelt a DVSC, a Győri ETO és a DVTK is. Utóbbiakat néhány nappal ezelőtt, a 7. fordulóból elhalasztott meccsen verték 3-1-re úgy, hogy a 85. percben még 1-0-s hátrányban voltak! Az eddigi meccseken elért 20-8-as gólarány a második legjobb az NB I-ben. A csapat legeredményesebb játékosai Könyves Norbert és Bartha László, akik egyaránt 5-5 gólt szereztek.

A Ligakupában az F csoport második helyén állnak 4 kör után, a Magyar Kupától viszont meglepetésre rögtön az első forduló után búcsúztak, a Felsőtárkány 2-1-re legyőzte őket.

Érdekesség a találkozóval kapcsolatban, hogy a szezont Heffler Tibor még paksi, Haraszti Zsolt pedig fehérvári színekben kezdte, mára azonban felcserélődött a helyzet.

A mérkőzést eredetileg Pakson rendezték volna, de ahogy arról korábban beszámoltunk, az időjárás és abból fakadóan a paksi pálya állapota miatt a két klub felcserélte a pályaválasztói jogot, így szombaton 20.00-kor a Sóstói Stadionban meccsel a Vidi és a Paks.

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek