MTK - VIDI 3-2 (2-0)

Vereség a Hidegkuti Stadionban

Az MTK kis túlzással minden helyzetéből betalált, mi hiába rúgtunk két gólt és két kapufát, ez is kevés volt.

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának nyitómérkőzését játszotta csapatunk a Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK ellen. 

Lendületesen kezdtük a mérkőzést, ami főleg mezőnyjátékban mutatkozott meg az első percekben. Az első helyzetre a hetedik percig kellett várni, Mitrovics ívelt Nikolics elé, aki 8 méterről, egy védő szorításában a felső lécet találta el. A 15. percben Oliveira gyönyörű cselekkel vezette kapu felé a labdát, majd a kilépő Nikolics elé tálalt, támadónk azonban lesen volt. A 21. percben szinte a semmiből szereztek vezetést a hazaiak, Tischler kapott labdát a térfelünk közepén, pár métert vezette, majd jobbal, 23 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

Egy perc múlva majdnem jött a válasz, Mitrovics lövését ütötte a kapufára Hegedüs. A következő tíz percben kisebb lehetőségek alakultak ki mindkét kapu előtt, aztán a 33. percben Könyves egy csel után lőtt, a labda saját játékostársában, Csikiben akadt el tíz méterre a kapunktól, ő pedig fordult egyet és jobbal a kapu jobb oldalába lőtt (2-0).

Három perccel később Mitrovics szabadrúgását óriási bravúrral ütötte ki Hegedüs, Walter Lee újra középre lőtt, a labda végül Sándorról pattant mellé. A 40. percben Tischler lépett ki középen, Vinícius az utolsó pillanatban érte be, tiszta ziccer lett volna, ha egy másodpercet késik védőnk. A 44. percben még egy Wolfe lövést kellett kiütnie Bozsovicsnak, majd lefújta a félidőt Németh Ádám.

Szünetben kettőt is cseréltünk, Gyurcsó illetve Kovács érkeztek, Tóth Balázs és Oliveira nem jöttek ki a pályára. Gyurcsó a bal szélre került, Walter Lee pedig átjött a jobb oldalra. A 49. percben Kovács gyönyörű cselekkel játszotta magát tisztára, ballal 23 méterről lőtt, Hegedüs nagyot védett. Az 52. percben Sándor gurított keresztbe Gyurcsóhoz, aki csinált egy cselt befelé, majd jobbal a bal felső fölé tekert. Az 58. percben Gyurcsó veszélyesen csavarodó beadását Vadnai fejelte ki Nikolics elől. A második félidő első 15 percében egyértelműen uraltuk a játékot, az MTK jóformán a félpályán sem jött át. A 61. percben Walter Lee beadása után Nikolics fejelt, óriásit védett a hazai kapus, majd a kipattanót Sándor készítette le Gyurcsónak, akinek lövésébe belevetődött egy védő. Három perccel később Gyurcsó bal oldali szabadrúgása után Vinícius elé pattant a labda, aki az ötösről centikkel lőtt fölé ballal. A 66. percben Paraiba is pályára lépett (Kakát váltotta), így három védővel és (a két szélsővel együtt) négy támadóval folytattuk. Rögtön beállása után Paraiba máris remekül ment el a jobb oldalon, középre passzolt, az érkező Nikolics jobbal mellé durrantott. Óriási nyomás alatt tartottuk a hazaiakat, fölényünk a 80. percben érett góllá, amikor Nikolics értékesítette a Sándor György buktatásáért megítélt büntetőt, támadónk jobbal, laposan a bal alsóba bombázott (2-1).

A 86. percben, jóformán a második félidő első MTK helyzete újabb gólt hozott, Kanta vezette középen a labdát, kitette jobbra, lapos beadás jött, ami mindenki előtt elment, kivéve Tischlert, aki az ötös hosszú oldaláról a kapuba passzolt (3-1).

Két perc múlva Kelement kiállította a játékvezető, ám nagyon kevés idő volt már csak hátra. Így is láthattunk egy csodálatos Sándor György gólt (csapatkapitányunk jobbal, 23 méterről a jobb felsőbe lőtt), de kevesebb mint három perc hosszabbítás után véget ért a mérkőzés (3-2).

Hiába támadtuk végig a meccs nagy részét, az MTK kis túlzással minden helyzetéből betalált, így nem szereztünk pontot a Hungária körúton. Nincs sok időnk bánkódni ezen a vereségen, hiszen jövő csütörtökön Európa Liga-mérkőzés következik a Basel ellen, majd vasárnap bajnoki a Debrecennel, mindkettő a Sóstói Stadionban.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek