HETI BEHARANGOZÓ

Vasárnap a Ligakupa döntőjébe juthatunk

Az elődöntő első meccse Fehérváron lesz csütörtökön, a második Pécsen vasárnap. A Puskás Akadémia FC Pakson, a Vidi II Diósdon játszik hétvégén. Pénteken a válogatott is pályára lép.

Ligakupa-elődöntő (első mérkőzés)

2013.03.21. csütörtök, 17.15: Videoton FC - Pécs (TV: Sport1)

Az időjárás miatt elmaradt bajnoki forduló után a Ligakupa elődöntőjével folytatódik csapatunk számára a szezon. A válogatott Vb-selejtezőt játszik pénteken illetve jövő kedden, így erre a hétre tudta beilleszteni a szövetség a tavaszi menetrendbe a Pécs elleni mérkőzéseket. Az első találkozóra csütörtök este kerül sor a Sóstói Stadionban. A négy közé jutásért mi a Debrecent vertük ki összesítésben 1-0-val, a Pécs a Honvédon jutott túl 6-5-ös eredménnyel.

Felkészülési mérkőzés - U21-es válogatott

2013.03.22. péntek, Magyarország - MVM Paks

Róth Antal csapata júniusban kezdi az Eb-selejtezőket Albániában, az erre való felkészülés soron következő állomása az MVM Paks elleni mérkőzés lesz pénteken. Az U21-es válogatottba Szolnoki Roland is meghívót kapott a Vidiből.

Világbajnoki-selejtező

2013.03.22. péntek, 20.30: Magyarország - Románia (TV: M1)

A válogatott rendkívül fontos mérkőzést játszik Románia ellen, a FIFA döntése értelmében zárt kapuk mögött. A nemzeti csapat keretébe ezúttal két vidis, Gyurcsó Ádám és Kovács István kapott meghívót, reméljük, az ő hathatós közreműködésükkel sikerül győzni keleti szomszédunk ellen. Mindkét együttes 9 pontot gyűjtött az eddigi négy selejtezőn, jobb gólkülönbségünknek köszönhetően jelenleg mi állunk a második helyen a 100 százalékos Hollandia mögött.

NB II Nyugati csoport, 19. forduló

2013.03.23. szombat, 15.00: Paks II - Puskás Akadémia FC

Benczés Miklós csapata Pakson folytathatja menetelését szombat délután. A zöld-fehérek második csapata nem szerepel túl fényesen az NB II-ben, 17 meccsből mindössze kettőt nyert meg, 10 pontjával a 15. helyen áll, a Puskás Akadémia FC viszont hét ponttal vezeti a tabellát az Ajka és a Kozármisleny előtt. Ősszel Baracskai és Zsolnai góljaival 2-1-re nyert a felcsúti gárda.

NB III Duna csoport, 19. forduló

2013.03.24. vasárnap, 15.00: Diósdi TC - Videoton FC II

A múlt héten egyedül csapatunk tudta lejátszani soros bajnokiját még az ítéletidő beköszönte előtt. Csütörtökön Komjáti András fiai 7-2-re győztek a RAFC ellen. Ezzel az eredménnyel jelenleg második a táblázaton a Vidi II, az éllovas Budaörs négy pontra van tőlünk. A Diósd - akiket ősszel 2-1-re vertünk hazai pályán - a nyolcadik az NB III Duna csoportjában. 

Ligakupa-elődöntő (visszavágó)

2013.03.24. vasárnap, 18.00: Pécs - Videoton FC (TV: Sport1)

Három nappal az első mérkőzés után már következik is a visszavágó a Ligakupa elődöntőjében. Vasárnap este eldől, hogy címvédőként újra a döntőben leszünk-e. Csapatunk az eddigi öt kiírásból háromszor megnyerte a kupát, páratlan bravúr lenne újra az első helyen végezni.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek