BEHARANGOZÓ

Válogatott meccsek és az NB II. zárófordulója következik

Az A-válogatott Csehországgal játszik, U21-es csapatunk Törökországot fogadja. A fiatalok Kozármislenyben zárják a szezont.

OTP Bank Liga

Vasárnap befejeződött a 2011-2012-es bajnokság. A Vidi a második helyet szerezte meg, aminek köszönhetően az Európa Ligában (EL) indulhat majd, áprilisban pedig - története során harmadszor - megnyerte a Ligakupát. Játékosaink és a szakmai stáb pihenőre vonult, az új évadra, valamint az EL mérkőzésekre való felkészülést június 18-án kezdi majd csapatunk.


Felkészülési mérkőzés: Csehország - Magyarország, péntek, 19 óra, Prága

A magyar válogatott az Európa bajnokságra készülő Csehország vendégeként játszik felkészülési mérkőzést. A jelenleg 21 fős keret tagja Gyurcsó Ádám, csapatunk fiatal szélsője, aki először kapott meghívást a legjobbak közé. Az A-válogatott ezt követő meccse június 4-én lesz Budapesten, amikor - szintén a felkészülés jegyében - Írországot fogadjuk.

U21 EB-selejtező: Magyarország - Törökország, Sóstói Stadion, péntek, 17 óra

A Magyar Labdarúgó Szövetség Székesfehérváron rendezi az U21-es válogatott soron következő mérkőzését. A 7. selejtezőcsoportban a válogatott eddig négy meccset játszott, sajnos mindegyik alkalommal vereséget szenvedett, ezzel a teljesítménnyel a negyedik helyen áll. Törökország hat mérkőzésen négyszer nyert és kétszer kikapott, amivel a második Olaszország mögött. A magyar csapat június 5-én Liechtensteinben lép pályára, szeptember 6-án Írországot fogadja, majd 10-én újra Liechtensteinnel játszik, ezúttal itthon. A Vidi első keretéből Gosztonyi András, Kovács István és Szolnoki Roland, a második csapatból pedig Farkas Norbert kapott meghívót Róth Antal szövetségi kapitánytól, biztonsági tartalékként pedig a bő keret tagja Margitics Andor is.

NESS Hungary NB II., 30. forduló: Kozármisleny - Videoton-Puskás Akadémia, szombat, 18 óra

1-0-ra nyertünk Felcsúton Apostolopoulos góljával. Csapatunk a nyolcadik helyen áll jelenleg, aminél lejjebb már nem végezhetünk, feljebb viszont igen, amennyiben győzünk szombaton, az SZTK gárdája pedig döntetlent játszik Pakson vagy kikap.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu