Újpest FC - Videoton FC 1-0

Az Újpest FC - igaz, egy lesről lőtt góllal - 1-0-ra győzött a Videoton ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

A mérkőzés előtt rengeteg eső zúdult a Szusza Ferenc Stadion centerpályájára, így amikor az Újpest és a Videoton elkezdte a meccset, tocsogott a fű. Az első percekben ez még zavarta a játékosokat, de hamar alkalmazkodtak, és izgalmas, fordulatos lett a játék. 

A Vidié, pontosabban Vasziljevicsé és Alvesé volt az első két lehetőség, utóbbi ziccert rontott azzal, hogy a kapura passzolásnál nem mérte jól fel, hogy fogós a sár. A futballban nincsen "ha", de, ha az bemegy, talán nincs Ahjupera gólja. Utóbbi azért is volt bosszantó, mert az Újpest vezetőgólja után remek húszpercet futballozott a Videoton, futószalagon alakultak ki a helyzetek, de gól sajnos nem sikerült lőni. 

A félidő hajrája nem volt ilyen pörgős, de Alves újabb helyzete és Elek lehetősége mutatta, nem dőlt még el!

A második félidőre Mészöly Géza kissé átszervezte az Újpest játékát. Defenzívebb lett a hazai csapat, a lilák átengedték a területet, de nem csak ezért dominált a Videoton. Csapatunk jól futballozott, helyzeteket alakított ki, a befejezések azonban nem sikerültek, ahhoz hiányzott a tökéletesen éles koncentráció - no, meg egy kicsi szerencse.

Hiába volt a Videoton a futball szinte minden mérhető mutatójában jobb ellenfelénél, gólt az Újpest lőtt csak és ezzel bezsebelte a meccs három pontját.

Idézze fel a mérkőzést online tudósításunkban!

További hírek