NAGY ZSOLT:

U19-es bajnok védőből NB III-as gólvágó lett

Nagy Zsolt tavaly még az U19-es bajnokcsapat védője volt, néhány hete azonban az NB III-as csapatban új szerepkört talált neki Komjáti András vezetőedző.

Némileg kényszerűségből került Nagy Zsolt a védelem bal oldaláról a középpálya bal szélére, azonban eddig szenzációs húzásnak tűnik Komjáti András merész húzása. A legutóbbi két egymást követő NB III-as bajnoki mérkőzésen is duplázni tudott a Vidi II fiatal játékosa. A nem mindennapi teljesítményről megkérdeztük az érintett feleket is.

(Fotó: Takács József / pfla.hu)

"Sérülések nehezítették az elmúlt hetekben a dolgunkat, ez is közrejátszott abban, hogy Zsoltot előrébb küldtem, azonban már korábban feltűnt, hogy remek ütemben indul meg labda nélkül, és védőként is gyakran bekapcsolódott a támadások szervezésébe. Ráadásul nem csak remek bal lábbal rendelkezik, de kapu előtt nagyon gólérzékeny, úgyhogy eddig úgy néz ki, jó lesz Zsolt számára az új poszt" - árulta el honlapunknak Komjáti András.

"Szombaton délután győzelmi reményekkel léptünk pályára, hiszen eddig szép eredményeket értünk el a bajnokságban. Sajnos az első félidőben nem futballoztunk jól, a második félidőben azonban sikerült feltörnünk ellenfelünk védelmét, és végül magabiztos győzelmet arattunk. A tavalyi U19-es bajnokcsapatban végig bal oldali védőt játszottam, néhány hete azonban az edzőm új posztot talált nekem, azóta a középpálya bal szélén futballozom. Nagyon élvezem ezt az új szerepkört, igaz, hogy védőként is sokat segítettem be a támadásokba, de most még több lehetőségem van a gólszerzésre, és szerencsére eddig jól is megy a gólgyártás. Hosszú ideje vagyok már a Vidi és a Puskás Akadémia kötelékében, ez idő alatt pedig folyamatosan fejlődtem. Főleg a gyorsaságom az, amit kiemelhetek, valamint a lövőerőmmel sincs gond. Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy még nagyon sokat kell tanulnom és fejlődnöm ahhoz, hogy valóra válthassam az álmomat, és élvonalbeli futballista lehessek" - nyilatkozta honlapunknak Nagy Zsolt, aki négy góljával, holtversenyben Szabó Dáviddal vezeti a házi góllövőlistát a Vidi II-ben.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: pfla.hu

További hírek