RAJT AZ UTÁNPÓTLÁSBAN

U16: "Nagy erősségünk, hogy a csapat magja változatlan maradt"

U16-os csapatunk vezetőedzőjét, Dopuda Igort kérdeztük a nyári felkészülésről és az előttünk álló szezon kihívásairól.

Tavaly az U15-ös korosztály bajnoki címet szerzett a Regionális Nyugati csoportban. Mennyit változott ez a csapat az idei U16-os szezonra?

Szerencsére a játékosok zöme együtt maradt, ráadásul tudtunk igazolni, több új érkezőnk is van, akikkel minőségben és mennyiségben is előreléptünk. Nagy erősségünk, hogy a csapat magja változatlan maradt.

Hogy sikerült a nyári felkészülés? Milyen edzőmérkőzéseket játszottatok az elmúlt hetekben?

A srácok végig jó létszámban voltak jelen a felkészülés során. Kevés sérültünk volt, a betegségek is elkerültek minket, a csekély számú hiányzó nagyban megkönnyítette a munkát. Az edzőmérkőzéseink jól sikerültek, volt, amikor az eredmény is számunkra kedvezően alakult, de a lényeg, hogy minden meccsünk hasznos volt. Úgy gondolom, jó formában tudjuk elkezdeni a bajnokságot. Felkészülési tornán nem voltunk, de több nemzetközi mérkőzést is játszottunk Horvátországban és Szlovákiában, illetve idehaza készültünk az előttünk álló kihívásokra.

Szombaton kezdődik az U16-os bajnokság, mik az idei célkitűzések?

Mivel utánpótláscsapatról beszélünk, nem az a legfontosabb, hogy hányadik helyen végzünk a tabellán, hanem az, hogy a játékosok a lehető legtöbbet lépjenek előre ebben a szezonban. Természetesen azért szeretnénk minél eredményesebben szerepelni. Ebből a szempontból a fő célkitűzés, hogy bennmaradjunk ebben az osztályban, lehetőleg minél jobb eredménnyel.

Mi kell ahhoz, hogy a bajnokság végén azt mondhasd, sikeres szezont zártatok?

Akkor zárnánk sikeres szezont, ha minden játékosunk jobbá válna a bajnokság végére, mint amilyen most. Ugyanez vonatkozik a csapat egészére is, az első bajnokitól az utolsóig folyamatosan előrébb kell lépnünk.

U16-os csapatunk ezen a héten szombaton 12 órakor játssza első bajnoki mérkőzését hazai pályán a Békéscsaba 1912 SE ellen.

Szerző: Csik Tamás

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek