Vereség Pakson

Peter Zulj és Dárdai Palkó góljaival vezettünk, de fordítottak a hazaiak.

Csapatunk az OTP Bank Liga 21. fordulójának nyitómérkőzésen Pakson lépett pályára pénteken 20:00 órakor. Michael Boris a Kovács Dániel - Nego, Fiola, Lüftner, Rus, Hangya - Alef - Pinto, Zulj - Dárdai - Kodro kezdőcsapatnak szavazott bizalmat a zöld-fehérek ellen, a paksiak mestere, Bognár György pedig a gólkirály-jelölt Ádám Martin mellett többek között a fehérvári nevelésű Szabó Bálintot, és az NB I-ben a Vidi-ben debütáló Tamás Olivért is a kezdőbe jelölte.

A 3. percben rögtön megszereztük a vezetést! A középhátvédek közül kilépő Peter Zulj kapott remek labdát Aleftől, majd 14 méterről magabiztosan kilőtte a kapu jobb oldalát (0-1)! Hat perccel később Ádám Martin meg tudta tartani a labdát Rus és Lüftner között, egy csel után azonban 16 méterről a kapunk fölé lőtte a labdát. A 11. percben Fiola próbálta meg kihasználni egy szöglet után a hazaiak bizonytalankodását, a magasra felpattanó labdát sarokkal tette kapura a meglepett Nagy Gergelyt megelőzve, néhány centimétert azonban hibázott hátvédünk. Két perccel később azonban már nem mentette meg a szerencse a paksiakat, Pinto lövését blokkolták a zöld-fehérek, a kipattanóból azonban Dárdai ballal, nagyon okosan kilőtte a bal alsó sarkot (0-2).

Húsz perc sem telt még el a meccsből, amikor a Vidiben korábban szintén megforduló Haraszti Zsolt indult el a bal oldalon, majd 18 méterről betekerte a labdát a hosszú felsőbe (1-2). A 24. percben Kovács Dániel volt munkában, aki Kinyik fejesét tolta ki szögletre. Fél órája tartott a találkozó, amikor Szabó Bálint emelte el éles szögből Kovács mellett a labdát, de volt játékosunk nem talált kaput. Egy perccel később Kovácsnak már védenie kellett kétszer is, mindkétszer egy magas ívű fejesnél hárított a Vidi kapusa. A 34. percben egy szabadrúgás után a pontrúgásoknál állandó légiveszélyt jelentő Kinyik bólitott kapura, Kovács könnyedén védett. Az első játérész vége előtt öt perccel egy rossz felszabadítás után Nagy Gergely mentett nagyot Zulj elől, majd egy perccel később Szabó készítette le a labdát a mi kapunknál Balogh Balázsnak, aki rosszul találta azt el, így Kovácsnak nem kellett hárítania. A félidő végén még Medgyes lőtt kapura estében, 18 méterről, de kapusunk ezúttal is a helyén volt, egygólos Vidi-előnnynél fújta le Bogár Gergő a játékrészt.

A szünetben a Paksnál Medgyest Szabó János, Szabó Bálintot Böde váltotta, Michael Boris nem cserélt. Hét perce zajlott a második félidő, amikor Alef felszabadítása után Kodro brusztolt ki magának lövőhelyzetet, a bosnyák válogatott támadó azonban nyolc méterről nem tudta kilőni a bal alsó sarkot. Az 56. percben Ádám Martin a kapunkba fejelte a labdát, azonban előtte ellökte Fiolát, így érvénytelen volt a találat. Egy órája tartott a találkozó, amikor öt méterről Papp Kristóf fejelt kapufát egy baloldali beadást követően.

A 63. percben Kovács Dániel parádéját nézhettük, először Haraszti, majd Ádám Martin lövését védte bravúrral, majd Ádám közelről a kapufát talált el, mielőtt fel tudtunk szabadítani. A 69. percben Nikolics és Evandro érkezett a pályára, Kodro és Pinto helyére, brazil támadónk rögtön helyzetbe kis került, azonban kicsit eltörte a labdát, így az a kapu mellett pattogott el. A 75. perc elején Nikolics vitte el a labdát Nagy Gergely mellett, de kicsit kisodródott, támadónk ezért éles szögből igyekezett a hosszúba nyesni a játékszert - nem is tévedett sokat. Egy perccel később a tizenhatoson belül a szintén csereként beálló Sajbán tüzelt, de pont Ádám Martint találta el.

Az utolsó negyedóra elején Szendrei váltotta Michael Lüftnert, így Alef lépett vissza a védelem közepébe. A 82. percben Nikolics került nagyon közel ahhoz, hogy megdöntse Szabó József klubrekordját, azonban támadónk hat méteről a felső lécet találta el. Sajnos szinte majdnem rögtön ezt követően kiegyenlített a Paks, Szabó János remek baloldali beadását Ádám Martin védhetetlenül fejelte le jobboldali kapufához (2-2). A találkozó végén Bogár játékvezető négy percet hosszabbított, már bőven a ráadásban voltunk, amikor közelről Nego került nagy helyzetbe, de lövését védte Nagy Gergely. Az utolsó percben Böde lövése szögletre pattant, a sarokrúgás után Lenzsér pedig megszerezte közelről a Paks győztes gólját (3-2).

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek