MOL MAGYAR KUPA

Továbbjutás a MOL Magyar Kupában!

A Szeged háromgólos legyőzésével ott vagyunk a sorozat legjobb nyolc csapata között.

Kedd este a MOL Magyar Kupa 5. fordulójában a Merkantil Bank Liga (NB II) ötödik helyén álló Szeged-Grosics Akadémia együttese fogadta a Vidit a Szent Gellért Fórumban. A szülővárosába hazatérő Szabics Imre ezúttal a  Kovács D. - Nego, Fiola, Stopira, Heister - Lednev, Makarenko, Alef, Petrjak - Kodro, Dárdai csapatot küldte kezdőként a pályára. Ellenfelünk kispadján a korábbi rutinos, 299 NB I-es mérkőzéssel rendelkező játékos, Dragan Vukmir ült, aki csapatkapitányként 2015-ös bajnokunkat, Simon Ádámot jelölte meg a kezdés előtt.

A mérkőzést bátran kezdő szegediek lőttek először kapura, Gréczi 19 méteres próbálkozása kerülte el Kovács kapuját a negyedik percben. A 12. percben Lednev lőtt ballal, 21-ről, kapu mellé. Két perccel később remek góllal megszereztük a vezetést! Nego kapásból, külsővel mintegy 14 méterről hatalmas gólt lőtt a hosszú felső sarokba (0-1)! Nem volt kevésbé szép Petrjak találata sem, aki a 16. percben 15 méterről, belsővel tekerte el a labdát a jobb felső sarokba (0-2)! A gólok után több szép támadást is vezettünk, valamint a szegediek is küzdöttek becsülettel, de igazán nagy veszélyben nem forgott egyik kapu sem, kétgólos Vidi-előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünetben egyik vezetőedző sem változtatott. A második játékrész hetedik percében Dárdai fordult kapura, 15 méteres lövése az egyik szegedi védőről pattant szögletre. Lednev sarokrúgását a szokás szerint remekül érkező Stopira fejelte kapu fölé. Egy perccel később Lednev hosszan vette át a labdát, de aztán harcosan visszaszerezte azt, Dárdaihoz passzolt, akinek a centerezésébe Kővári úgy ért bele, hogy végül a hálóban kötött ki a labda (0-3)! A 68. percben Petrjak ezúttal laposan próbálta eltekerni a hosszúba a labdát, Takács szépen védett. 

A mérkőzés során Szabics Imre kihasználta mind az öt cserelehetőségét: Zulj, Nikolics, Szendrei, Evandro és Rúben Pinto is pályára lépett, Lednev, Kodro, Dárdai, Petrjak és Alef helyére. A 85. percben Dobos lövését kellett szöglet tolnia Kovács Dánielnek. Két perccel később Pejovics fejelt közelről, Kovácsnak ez sem okozott gondot, majd a lefújás előtt még Bitó bombázta a kapu fölé a labdát 22 méterről. Az eredmény már nem változott, 3-0-ra nyertünk Szegeden, ott vagyunk a MOL Magyar Kupa legjobb nyolc csapata között! Sorsolás információnk szerint szerda éjjel, a Vasas-Ferencváros mérkőzés után az M4 Sporton.

Szerző: molfehervarfc.hu

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek