TUDÓSÍTÁS

Továbbjutottunk a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé

Vinícius és Soumah góljával magabiztosan győztünk az NB III-as Andráshida otthonában.

A Magyar Kupa 3. fordulójában az NB III-as Andráshidával sorsolták össze csapatunkat. A találkozóra esős időben, 10 Celsius-fokban került sor a Zala megyei együttes pályáján.

A meccs első helyzete előttünk adódott, Stopira beadását Suljic csúsztatta mellé 11 méterről, néhány perccel később a hazaiak részéről Kovács veszélyeztetett, az ő fejese is mellé szállt. A 14. percben egy remek Vinícius-mozdulat után szereztük meg a vezetést: Gyurcsó ívelt az andráshidai kapu elé egy szabadrúgást 35 méterről, kicsit balról, egy védő felfejelte a labdát, amit Vinícius a léc alá ollózott 11 méterről! (0-1.)

Visszafogott iramban zajlott a mérkőzés, a 20. percben Suljic próbálkozását és Osbáth kapus védését jegyezhettük fel, pár pillanattal később pedig Gyurcsó jobb felső fölé tekert szabadrúgását. A 24. percben Kovács György 30 méteres lövését fogta Danilovics. Az első félóra végén Oliveira ugratta ki Feczesint, aki megforgatta védőjét, majd 14 méterről alig lőtt a bal felső mellé. A félidőt egy újabb - ezúttal kisebb - Feczesin-helyzet zárta, ebből sem született újabb gól.

A második játékrész első percében Feczesin készítette le a labdát Gyurcsónak, aki 22 méterről lőtt, Osbáth védett, 5 perccel később Simon csúsztatott kapu mellé 9 méterről. A hazaiak Polareczki lövésével jelentkeztek, majd újra Gyurcsó momentuma következett, egy pattanás után 17 méterről lőtt a jobb alsó mellé. A félidő közepén mindkét együttes beÍvelésekkel operált, nagy helyzet egyik után sem alakult ki. A 74. percben Szegleti szöglete után Tóth lőtt a kapunk fölé 10 méterről. Két perc múlva Suljic ívelt jobbról a hosszúra, ám az érkező Soumah fölé lőtt az ötös sarkáról. A 81. percben megdupláztuk előnyünket: Kovács szép szóló után középre passzolt, Szekeres lövését hatalmas bravúrral védte Osbáth, de a kipattanót Soumah 7 méterről a kapuba vágta! (0-2.)

Az utolsó 10 percben Oliveira járt legközelebb a gólhoz, ám lövését a gólvonalról kivágta egy védő.

Magabiztosan, 2-0-ra győztünk az Andráshida otthonában, így a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutottunk. Legközelebb szombaton, az OTP Bank Liga 12. fordulójában lépünk pályára, hazai környezetben fogadjuk a Budapest Honvéd együttesét.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek