Az EL-rájátszásban a Vidi - tizenegyesekkel jutottunk tovább a Reims ellen

120 perc játék után 0-0 állt a MOL Aréna Sóstó eredményjelzőjén. Csapatunk játékosai mind a négy 11-est értékesítették, Kovácsik Ádám azonban kettő francia büntetőt is kivédett!

Az Európa Liga 3. selejtezőkörében a francia Stade de Reims látogatott csütörtök este a MOL Aréna Sóstóba. A franciák az előző körben a svájci Servette otthonában nyertek 1-0-ra, a francia bajnokságban azonban nem szerepelnek eddig valami jól, egy döntetlen mellett három vereséggel kezdték a szezont. Márton Gábor a Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola, Nego, Houri, Nikolov, Hangya, Zivzivadze, Petrjak 11-nek szavazott bizalmat. 

A MOL Aréna Sóstó mellett mintegy 100 lelkes Vidi-szurkoló gyűlt össze, akik olyan hangosan szurkoltak, hogy mindent hallani lehetett a stadionban, ez pedig biztos, hogy plusz erőt adott a fehérvári játékosoknak. Közel 20 percet kellett várni az első lehetőségekre, ekkor azonban rövid idő alatt mindkét kapu előtt veszélyes helyzet alakult ki. Előbb Budu Zivzivadze került ziccerbe, az utolsó pillanatban tudta őt szerelni egy francia védő, majd a túloldalon Zeneli cselezgetett a 16-osunkon belül, végül 14 méterről kapura lőtt, Fiola önfeláldozóan vetődött a nagy erejű lövés útjába. A 24. percben Hangya adott remek labdát Hourinak, aki levette azt, majd 14 méterről, éles szögből kapu fölé bombázott. Három perccel később Nikolov távoli, középre tartó lövését védte Rajkovic, majd félóra játékot követően Houri tekert 25 méterről alig kapu mellé egy szabadrúgást, vagyis nekünk volt több lehetőségünk az első játékrészben, hiszen a hátralévő negyedórában már nem alakult ki gólhelyzet egyik kapu előtt sem. 

A második félidőt viszont a franciák kezdték aktívabban, a 49. percben Abdelhamid lőtt 20 méterről a kapunk mellé. Az 58. percben láthattuk a találkozó legnagyobb helyzetét, Bolla adott laposan középre, Nego 10 méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett kapura, kísérlete azonban célt tévesztett. A 73. percben Houri szöglete után a labda az egyik vendég védőről pattant veszélyesen kapura, de Rajkovic vetődve védeni tudott. Két perccel a rendes játékidő vége előtt Hodzic és Evandro vezethették a kapura a labdát, bosnyák támadónk passz helyett továbbvitte azt, végül szerelték az ötös környékén. Az ellentámadás végén Sierhuis lőtt 8 méterről kapura, Kovácsik szépen védett.

A rendes játékidő nem hozott döntést, következhetett a 2x15 perc hosszabbítás. A 95. percben Evandro ugrott volna ki egy remek labdával, de Abdelhamid hatalmasat mentett a 16-os vonalánál. Öt perccel később Hodzic lapos lövését magabiztosan védte Rajkovic. A hosszabbítás első félidejének utolsó momentumaként Toure lőtt 13 méterről kapura, Kovácsik óriási bravúrral tartotta meccsben a Vidit!

A 110. percben Donis lőtt 15 méterről, nagy erővel alig kapu fölé, majd fél perccel később Chavalerin 18 méterről kapu mellé lőtt. Újabb egy perc elteltével Sierhuis távoli szabadrúgása kapu fölé szállt. A 115. percben megfogyatkoztak a vendégek, Foket gyűjtötte be a második sárgáját - ez volt az utolsó említésre méltó esemény, következhettek a 11-esek. 

Evandro 11-esébe ugyan beleért Rajkovic, de a labda a hálóban kötött ki (1-0). Dia büntetőjét Kovácsik óriási bravúrral védte, majd Stopira elemi erővel lőtte ki a jobb felső sarkot (2-0). Kovácsik aztán kivédte Abdelhamid 11-esét is, Hodzic pedig magabiztosan értékesítette a következő 11-est (3-0).

A vendégek részéről Konan ugyan belőtte a saját 11-esét, azonban Nego sem hibázott, így 4-1-re megnyertük a 11-es párbajt és mi jutottunk az EL rájátszásába, melyet október 1-én játszunk.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek