INTERJÚ

Szolnoki: "A PAFC ellen mindig kicsit motiváltabban lépek pályára"

Utánpótlás-válogatott védőnket arról kérdeztük, milyen meccsre számít a PAFC ellen, egykori akadémistaként milyen érzésekkel lép pályára és mit vár az U21-es válogatott utolsó két EB-selejtező meccsétől.

- Milyen meccsre számítasz a Puskás FC ellen szombaton este?

Azt tudni kell, hogy a Puskás FC sokkal jobb csapat annál, mint amit a tabellán elfoglalt jelenlegi helyezésük mutat. Ennek megfelelően nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Tavasszal, amikor Felcsúton játszottunk ellenük - bár az eredmény simának tűnik, hiszen 3-1-re nyertünk - akkor belülről kifejezetten nehéz volt a meccs. Szerencsére nagyon jól sikerült a rajtunk a bajnokságban, éppen emiatt viszont minden együttes, aki ellenünk pályára lép, kettőzött erővel fog harcolni. Ezt várom szombaton a PAFC-tól is. Fontos, hogy felszabadultan focizzunk, ahogy tettük azt legutóbb az MTK ellen is. És ugyanennyire fontos számunkra az is, hogy minél több szurkoló kilátogasson, és buzdítson bennünket, hiszen a drukkerek támogatása nélkül biztos, hogy nem nyertünk volna 5-0-ra az MTK ellen.

- Hátvédként mennyivel más a heti felkészülésed, amikor egy olyan csapat ellen léptek pályára hétvégén, akik ellen várhatóan jóval többet támadtok, mint mondjuk egy dobogós csapat ellen?

Valóban, úgy készülünk, hogy mi fogunk dominálni, nálunk lesz többet a labda. Azt nem mondanám, hogy másképp készülök ilyenkor, hiszen minden meccsen igyekszem segíteni a támadásokat, ahogy a támadók is mindig besegítenek a védekezésbe. Minden csapat ellen külön készülünk, hét közben videón mindig hosszasan kielemezzük az aktuális ellenfelünket. Vannak tehát olyan részei a heti felkészülésünknek, melyet befolyásol az aktuális ellenfelünk stílusa.

- Te, mint Puskás Akadémián végzett labdarúgó, különleges érzelmekkel futsz ki a PAFC ellen a pályára, vagy ez is csak egy meccs a sok közül?

Négy-öt év telt el azóta, hogy eljöttem Felcsútról. Nagyon sokat köszönhetek az akadémiának, ott lettem felnőtt labdarúgó. Ugyanakkor az elmúlt években rengeteget változott ott minden, persze minden jó irányba. Mondhatjuk, hogy egy kicsit motiváltabban lépek a PAFC ellen pályára, hiszen bizonyítani szeretném, hogy jó labdarúgót neveltek ott belőlem. De azt hiszem, ugyanez igaz Gyurcsóra, Kleinheislerre, Fejesre és Nagy Zsoltra is.

- Jövő héten pedig az U21-es válogatottal Spanyolország és Bosznia ellen játszottok Eb-selejtező meccseket. Ott mire számítasz?

Sajnos ez a selejtező sorozat nem sikerült nekünk jól, pedig biztatóan kezdtük, hiszen kettőből kettőt nyertünk. Szeretnénk úgy befejezni, ahogy elkezdtük, tudjuk persze, hogy nagyon nehéz lesz. Egyik meccsen sem szeretnénk vereséget szenvedni, és lehetőség szerint minél több pontot akarunk szerezni. Ez a két meccs nekünk az utolsó az U21-ben, ezt követően egy fejezet lezárul az életünkben, hiszen jövőre már nem szerepelhetünk az U21-ben. Ugyanakkor bízom benne, hogy nem utoljára lesz rajtam a magyar válogatott meze.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek