HOSSZABBÍTÁS

Szerződést hosszabbítottunk Dala Martinnal

Az elmúlt szezonban kölcsönben NB II-es bajnoki címet nyerő kapusunk csapatunkkal készül az új idényre.

Klubunk szerződést hosszabbított Dala Martinnal, aki nyíregyházi kölcsönjátékából visszatérve múlt héten csapatunkkal kezdte meg a felkészülést az új szezonra.

A 2004-es születésű kapus tíz esztendős kora, 2014 óta a Vidi játékosa. 2018-ban országos bajnoki címet nyert U14-es együttesünkkel, 16 esztendősen, 2020-ban debütált NB III-as csapatunkban, 2021-ben pedig az U17-es magyar válogatottban is bemutatkozott. A 2021/2022-es szezonban már hat bajnokin volt első csapatunk NB I-es meccskeretében, a 2022/2023-as idényben második csapatunk kezdőkapusa volt, e mellett az NB I-es keretben is rendszeresen szerepelt. Az elmúlt szezont kölcsönben, az NB II-ben aranyérmet szerző és feljutó Nyíregyháza Spartacus FC-nél töltötte, ahol 17 bajnokin kapott kezdőként lehetőséget.

"Nagyon jólesik, hogy a klub hosszútávon számít rám és szerződést hosszabbítottunk. Az elmúlt szezonban az volt a célom, hogy lépjek egy szintet felfelé a felnőtt fociban, szerezzek sok tapasztalatot, de mondhatom, hogy a várakozásaimat felülmúlta a mögöttünk hagyott idény, hiszen szinte tökéletes szezont zártunk. Úgy érzem, nagyon sokat tanultam, fejlődtem és sok sikerélménnyel is gazdagodtam. Erős kapushármassal dolgoztunk, meg kellett küzdenem a helyemért a csapatban. Jól éreztem magam Nyíregyházán, de örülök, hogy visszatértem Fehérvárra és itt vetettem bele magam a munkába múlt héten. Sok az ismerős arc, a keret számos fiatal játékosával játszottunk együtt az utánpótlásban, valamint ismertem korábbról az új stábot, az új kapusedzőnket is. Hegedüs Ferenccel kiskoromtól kezdve sokat dolgoztam együtt kisebb-nagyobb megszakításokkal, az ő kapusedzősége alatt mutatkoztam be az NB III-ban is, örülök, hogy vele dolgozhatok. Tóth Balázs és Veszelinov Dániel korábban nem volt még csapattársam, de az első naptól úgy tudunk együtt edzeni, mintha régóta ismernénk egymást. Jó a kohézió, gördülékeny a munka, biztos vagyok benne, hogy hosszútávon is eredményesen tudunk majd együtt dolgozni velük" - nyilatkozta honlapunknak a hosszabbítás után Dala Martin.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek