PAKS - VIDI

Szabó Zsolt idén másodszor vezet bajnokit csapatunknak

Tizenhat éve fújja a sípot a magyar bajnokságban a budapesti játékvezető, korábban többször is a liga legjobb bírójának választották.

Szabó Zsolt legutóbb a Honvéd elleni hazai bajnokinkat vezette, és leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a mérkőzés 69. percében elküldte a kispadtól vezetőedzőnket. Az eset után egy meccsre szóló eltiltást kapott Paulo Sousa, így az Eger ellen nem ülhetett a kispadon.

Az előző szezonban két mérkőzést vezetett a Vidinek Szabó, 2012 februárjában a DVTK-Vidi Ligakupa-meccset, májusban pedig a Kecskemét-Vidi bajnokit.

Szabó Zsolt 1996. szeptember 7-én a Vác-Pécs mérkőzésen debütált az élvonalban. Nemcsak itthon, hanem tizenharmadik éve külföldön is meghatározó képviselője a magyar bírói karnak. 2009 őszén többek között négy rangos Európa Liga-találkozóra is jelölte az UEFA, és valamennyi mérkőzésen kiváló szakmai értékelést kapott.

A 2001-2002-es szezonban a Borsodi Liga legjobb játékvezetőjévé választották. A 2002-2003-as bajnoki évadban a Nemzeti Sport osztályzatai alapján ismét a legjobb játékvezető lett, ugyanebben az évben az Aranyszemüveg-díjat is elnyerte. A díjat mindig a szurkolók szavazatai alapján a legjobbnak talált játékvezető kapja meg.

A két évvel ezelőtti, tehát a 2010-2011-es bajnoki szezonban Szabó Zsolt két mérkőzést vezetett a Vidinek, mégpedig a hazai Újpest elleni 1-0-ás találkozót, valamint a Paks elleni idegenbeli bajnokinkat.

A játékvezető segítői Lémon Oszkár és Takács Gábor lesznek Pakson.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek