Sokkoló kezdés, bravúros pontszerzés

A sok rutinos, élvonalbeli múlttal rendelkező játékossal felálló Gyirmóttal szemben hátrányból sikerült kiharcolni a döntetlent a Videoton PA-nak.

Több száz NB I-es mérkőzés van azoknak a gyirmóti játékosoknak a lábában (Molnár, Bognár, Weitner például), akik a Ligakupa-meccsen szerdán nem játszottak, mert rápihetnek a számukra fontosabb NB II-es rangadóra. A sokkal rutintalanabb és fiatalabb Videoton Puskás Akadémia játékban ezzel együtt felvette a versenyt, bár az első percekben érezhető volt az óvatosság Hartyáni Gábor csapatán. Visszahúzódtak a felcsútiak, a Gyirmót pedig türelmes passzokkal kereste a rést, és elég hamar meg is találta: Laki passzával Weitner lépett ki, elhúzta a labdát Somodi mellett, és bár kisodródott, kapura emelt. Talán nem lett volna gól, de a menteni igyekvő Aposztolopulosz lábáról a léc alá került a labda.

Sokkoló volt a kezdés, de szépen lassan felocsúdott a Vidi PA, a hosszú labdák főleg Mátét keresték de a lövésekbe vagy beadásokba rendre beleléptek a védők. Tarczynak csak egyszer, Balog középre lőtt labdájánál kellett vetődnie. Az apró tüskék, keményebb belépők sem hiányoztak, ahogy felpörgött a meccs, a félidő hajrájában pedig egy gyirmóti szabálytalanság már az egyenlítést is meghozta. A 42. percben Babos villámgyorsan hagyta ott a védőket, kettőn is szépen fűzte át magát, és amikor a kapus mellett is elhúzta a labdát, tarczy buktatta. A jogos tizenegyesből Máté szezonbeli tizedik góljával egyenlített. 

Szünet után csak időnként akadt veszély a kapuk előtt. Centiben mérve biztosan a Vidi járt közelebb a gólhoz, mert Macsicza ügyes cselei és lövése, valamint a Baracskai beadását megcsúsztató Papucsek fejese után is alig ment mellé a labda. A Gyirmót mezőnyfölénnyel válaszolt, igazi ziccere azonban nem akadt, az utolsó védők vagy Somodi mindig tudott menteni a középre lőtt labdáknál. A vége Aposztolopulosz kiállítása miatt is izgalmas lett, görög védőnk előbb egy kis kakaskodásért, majd a partjelző verbális inzultálásáért kapott sárgát, a másodikkal pirosat is. Ekkor már nagyon támadott a Gyirmót, de majdnem ráfázott: Máté és Baracskai vihette rá a kapusra a labdát, de gólszerzőnk pontatlanul passzolt... Így maradt az 1-1, ami figyelembe véve a két csapat helyezését és a gyirmótiak rutinját, nem rossz eredmény.

"Bravúrként könyvelem el a pontszerzést, a meccs alakulása miatt megemelem a kalapom a csapat előtt. Rettentő rosszul kezdődött, de talpra álltunk az öngól után, egyenlítettünk és nehéz lenne megmondani, a második félidőben kinek volt több nagy gólszerzési lehetősége. Ez egy nagyon erős ellenfél volt, de jól harcolt a csapat, és megérdemelte az egy pontot, ami, ismétlem, jó eredmény a Gyirmót ellen"

Szerző: Somos Zoltán

További hírek