VIDEOTON FC - FC AJKA 4-0 (2-0)

Sikerrel vettük az első akadályt a Ligakupában

Két fiatal Vidi II játékos, Sejben Viktor és Ács Ádám is gólt szerzett, Feczesin duplázott.

Csapatunk az FC Ajka ellen kezdte el az idei Ligakupa csoportküzdelmeit. Összesen kilenc játékosunk szerepel különböző válogatottakban (Juhász, Nikolics, Gyurcsó, Kovács, Heffler, Szolnoki, Kleinheisler, Álvarez és Stopira) így rájuk nem számíthatott Joan Carrillo vezetőedző, aki a meccs előtt kihangsúlyozta, hogy ebben a sorozatban minél több fiatal labdarúgónak kíván bizonyítási lehetőséget adni. A kezdőben ott volt két Vidi II játékos, Dominique Vallejos - aki már a Testvériség SE elleni Magyar Kupa meccsen is pályára lépett, sőt gólt is szerzett - és Sejben Viktor.

Rögtön a mérkőzés elején sikerült helyzetet kialakítanunk, Sándor szerzett labdát a félpályánál, amellyel megiramodott, majd a hosszú oldalon érkező Vallejost hozta játékba, aki egy csel után 14 méterről kapura lőtt, ezt Tulipán hatalmas bravúrral védte, a kipattanó Feczesin elé került, lövését azonban kétszer is blokkolni tudták a védők. A 16. percben büntetőhöz jutottunk, miután Oliveirával szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül. Trebotic hajtotta végre az ítéletet, Tulipán azonban kivédte a 11-est, így maradt a 0-0. A 25. percben Fejes dobta be a labdát Feczesinnek, majd bal hátvédünk visszakapta a labdát, az alapvonalról középre adott, ahol érkezett Sejben, és öt méterről - a kapufa segítségével - gólt lőtt (1-0). Nem telt el tíz perc, amikor is tovább növeltük előnyünket. Fejes passzolt Nagy Zsoltnak, aki egyből kapu elé tekert a bal szélről, a hosszún érkezett Feczesin, és becsúszva talált a vendégek hálójába (2-0). A 37. percben Oliveira beadását Sándor lőtte 10 méterről kapásból kapura, Tulipán bravúrral védett.

A szünetben a vendégek mestere négy helyen is változtatott csapatán, a játék képe azonban nem sokat változott. A 63. percben szép összjáték végén Vallejos adott középre, Feczesin pedig közelről a kapuba lőtt (3-0). A játékrész derekán több fiatal játékos is pályára lépett. Érkezett a Vidi II középpályása Ács Ádám, valamint két U21-es labdarúgó, Valkovszki Péter és Véninger Bertalan, akik vasárnap az NB III-as csapatban is pályára léptek - akkor játszották az első felnőtt meccsüket. A végeredményt a 88. percben Ács Ádám állította be, miután Feczesin került ziccerbe, közeli lövését bravúrral védte Tulipán, a kipattanót ismét Feczesin lőtte a kapu elé, ahol érkezett Ács Ádám, és közelről a kapuba bombázott (4-0).

Csoportunk másik mérkőzését szerdán 17 órakor játsszák, az NB II listavezetője, a Vasas látogat Újpestre. Mi legközelebb két hét múlva játszunk ismét Ligakupa-meccset, akkor a Vasast látjuk vendégül, méghozzá szeptember 16-án, kedden 19 órakor. Addig azonban még vár ránk egy Magyar Kupa-meccs is, jövő héten szerdán, szeptember 10-én 15:30-kor az NB III-as Rákosmente KSK otthonában lépünk pályára.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek