Pontveszteség nélkül, 100 rúgott góllal az élen zárták az őszt az U18-as lányok

A fiatalok mellett az NB II-es felnőttek is befejezték már szereplésüket az őszi szezonban. A két csapat vezetőedzője, Csrepka Tamás és Horváth Gábor értékelték az elmúlt hónapokat.

Az U18-as bajnokság nyugati csoportjában szereplő U18-as lányok pontveszteség nélkül, a tabella élén vonulhattak a téli pihenőre. Mérlegük is meglehetősen imponáló, hiszen a 100 rúgott gól mellett mindössze 7 alkalommal voltak sikeresek ellenük az ellenfelek.

„Büszkék vagyunk erre a félévre, remek teljesítményt nyújtottak a lányok, ráadásul mindezt úgy, hogy a keretben néhányan annyira fiatalok még, hogy két év múlva is az U18-as csapatban tudnak játszani. Elsősorban a hozzáállásukban látom az erősségüket, mindenben partnerek, rengeteget dolgoznak edzésen, és többségük már négy éve együtt játszik. Ismerik egymást, kis túlzással egymás gondolatait is kitalálják, és hajtanak, küzdenek a másikért.

A téli pihenő alatt nem terveztünk változtatni a csapaton, ugyanakkor az is igaz, hogy a változás rendszerint nem tervezett. Amennyiben úgy alakul, hogy valaki el szeretne menni, nem gördítünk akadályt elé, bár eddig senki sem jelezte ezt. Ha pedig valaki szeretne jönni, akkor szívesen látjuk. Egy visszatérőben titkon bízunk, hogy a nyáron a Kóka SC-hez, vagyis a Ferencváros lány csapatához igazolt Kiss Patrícia, aki a felnőtteknek is nagy erőssége volt, visszajön. A szerződésében van egy olyan opció, hogy fél év után dönthet a visszatérés mellett, és ősszel nem sok lehetőséget kapott a zöld-fehéreknél.

Ugyan még egyszer ennyi hátravan a bajnokságból, de az első félév tapasztalatai alapján talán nem túlzó és nem korai kijelenteni, kinőttük ezt a bajnokságot, és érdemes magasabb szintre lépnünk jövőre. Szabó Józseffel, a női csapatok technikai vezetőjével már most azon dolgozunk, hogy a kiemelt bajnokságban induljunk. Ez persze még a tavaszi teljesítménytől is függ, de én hiszek benne, hogy jövőre már magasabb szinten bizonyíthatunk” – mondta Csrepka Tamás, az U18-as lányok vezetőedzője.

A nyáron jelentősen átalakult NB II-es női csaptunk a középmezőnyben, a 7. helyen végzett ősszel. A 2016-17-es szezonra nem csak a csapat, hanem a bajnokság is változott, hiszen az eddigi kelet-nyugati csoportok helyett egycsoportos bajnokságban kell helytállni a vidiseknek.

„Jónak értékelem a félévet. Csrepka Tamás kollégámmal speciális helyzetbe kerültünk szezonkezdetkor, hiszen mindössze 5-6 játékosunk maradt a korábbi NB II-es csapatból, így sok fiatalnak, aki az U18-ban szerepel, a felnőtteknél is helyt kellett állnia a félév során, ráadásul nem csereként, vagy kiegészítő emberként.

Idén a csoportösszevonásból adódóan a mezőny is sokkal erősebb lett, így ez a hetedik hely jónak mondható, és körülbelül tükrözi is a valóságot. Bízom benne, hogy a tavasz folyamán egy kicsit tudunk előrelépni, hiszen a fiatal játékosaink az elmúlt félében sokat fejlődtek a felnőttek között, és tavaszra szerintem ez már meg is mutatkozik. Talán nem elrugaszkodott célkitűzés a 4. hely sem.

Összességében jól teljesítettek a lányok, volt egy-két váratlan meccsünk pozitív és negatív irányban is, de ez utóbbi betudható a kettős terhelésnek. Főleg a vége felé látszott, hogy elfáradtunk már. Az ősz legjobb meccse szerintem a tavalyi NBI-es Szeged elleni volt, még úgy is, hogy a végeredmény 1-1 lett. Nagyon szépen, kreatívan játszottunk, akár több góllal is nyerhettünk volna” – összegzett Horváth Gábor, az NB II-es női csapat vezetőedzője.

Szerző: Papp Brigitta

Fotó: vidi.hu

További hírek