TUDÓSÍTÁS

Pont nélkül maradtunk Győrben

Az első félidőben gyorsan kétgólos előnybe kerültek a hazaiak. Szabó Bálint tizenegyesgóljával szépítettünk, majd a második játékrészben hiába próbálkoztunk az egyenlítéssel, a hosszabbításban az ETO harmadik gólja eldöntötte a meccset.

Az októberi válogatott szünet előtti utolsó bajnoki fordulóban az ETO FC Győr otthonában lépett pályára csapatunk. 4138 néző, köztük mintegy 600 Vidi-drukker és remek hangulat fogadta az együtteseket. Pető Tamás vezetőedző a Dala - Simut, Serafimov, Spandler, Bedi - Csongvai - Holender, Pető, Szabó, Stefanelli - Gradisar kezdő tizenegyet küldte pályára, a kispadon pedig Nagy, Milicevic, Kalmár, Kovács M., Kovács B., Kovács P., Huszti, Tóth, Babos és Katona várt bevetésre.

OTP Bank Liga, 2024-2025, Őszi szezon, 9. forduló

5 október szombat

ETO FC Győr
  • Stefulj
  • Gavric
  • Boldor

3-1

ETO Park Győr

Fehérvár FC
  • Szabó

ETO FC Győr

Gyurákovics Erik Zoltán - Marinho Dos Santos Heitor, Vera Luciano Fabian (Albion Marku 61'), Tóth Rajmund, Benbouali Ahmed Nadhir (Krivokapic Matija 71'), Szépe János, Stefulj Daniel, Bitri Eneo, Ouro Samsindin (Boldor Deian 85'), Ouijdi Sahli (Diarra Mamady 61'), Gavric Zeljko

Fehérvár FC

Dala Martin - Simut Mario, Nikola Serafimov, Spandler Csaba, Bedi Bence (Kalmár Zsolt 60') - Csongvai Áron - Holender Filip (Ivan Milicevic 46'), Pető Milán (Katona Mátyás 60'), Szabó Bálint, Nicolas Stefanelli (Tóth Tamás Vid 76') - Nejc Gradisar (Kovács Patrik 76')

Játékvezetők
Pintér Csaba

Pintér Csaba

Tóth II Vencel, Szalai Dániel, Zierkelbach Péter, Vad II István

A hazaiak kezdték jobban a meccset, a 3. percben Gavric lőtt 14 méterről egy csel után kapura, Dala nagy bravúrt mutatott be, a kipattanó pedig mellé ment. A 9. percben megszerezte a vezetést az ETO, jobb oldali szöglet és egy csúsztatás után a hosszún üresen érkező Stefulj közelről a kapunkba fejelt (1-0). Két minutummal később Sahlit találta meg egy bal oldali beadás, nagy helyzetben leadott lövését Dala védeni tudta. A 14. percben Gavric lépett ki a leshatáron, majd ziccerben a kapufa segítségével lőtt a hálónkba. Az asszisztens először lest jelzett, de videóbírózás után végül megadták a gólt (2-0). Ouro nagy helyzeténél fiatal kapusunk ismét nagy bravúrt mutatott be, majd a 20. percben Gradisar 14 méteres lövése kevéssel szállt fölé.

Egy perccel később Stefanellivel szemben szabálytalankodtak egy beadás után a győri kapu előtt, amiért VAR-vizsgálat után büntetőt ítélt Pintér Csaba játékvezető. A labda mögé Szabó Bálint állt, és magabiztosan értékesítette a tizenegyest (2-1). Félórányi játék után Stefanelli lövését ütötte fölé a hazai hálóőr, majd a 40. percben Vera lövése a felső lécről pattant fölé, így 2-1-es hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A félidőben Holendert Milicevic váltotta, az első helyzetünkre pedig az 54. percig kellett várni ebben a játékrészben, amikor Stefanelli bal oldali beadását Gradisar fejelte fölé. A másik oldalon Bitri fejese szállt mellé, majd 60 percnyi játék után Kalmár és Katona érkezett a pályára.

A 64. minutumban Ouro lőtt mellé, közben mindkét oldalon cseréltek a vezetőedzők, nálunk két fiatal támadónk, Kovács Patrik és Tóth Tamás Vid állt be. A találkozó hajrájában a hazai együttes magabiztosan őrizte egygólos előnyét, a fehérvári fiatalok ezúttal is becsülettel küzdöttek ugyan, de a 93. percben az ETO végleg eldöntötte a 3 pont sorsát, a csereként pályára lépő Boldor talált közelről a kapunkba.

Legközelebb október 20-án, a bajnoki címvédő FTC otthonába látogatunk.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek