Poleksic áll hétfői ellenfelünk kapujában!

A Videoton FC hétfőn 16 órától a DVSC montenegrói hálóőrének bátyját is foglalkoztató szerb FK Indjijával találkozik.

Harc az első osztályért
Eddig az élvonalban sem vallott szégyent a gárda, az ősz folyamán a biztos kiesőjelöltnek titulált alakulat a 12. helyre futott be a 16 csapatos Super Liga-ban. Az Indjija 15 meccs után 3 győzelemmel, 4 döntetlennel és 8 vereséggel, 13 ponttal áll, előnye 5 pont a kiesőhelyeken telelő gárdákkal szemben.

Poleksic a kapuban
Magyar szempontból is találunk érdekességeket a csapat keretében, példaként ott van rögtön a bevezetőben is említett kapus, Dragoslav Poleksic, aki a Debrecen bundagyanúba keveredett hálóőrének, Vukasin Poleksic-nek a bátyja. Finoman szólva is tapasztalt kapusról beszélhetünk a Poleksic família legidősebb tagjával kapcsolatban, Dragoslav ugyanis 41. életévét tapossa, pályafutása csúcspontjaként azt a hét esztendőt említhetjük, mely során 1996 és 2003 között a portugál élvonalban védett. Poleksic mellett további két montenegrói játékos, valamint az argentín Guido Barreyro alkottja a légióskontingenst, a csapat legjobbjának mégis egy hazai labdarúgó, a csatár Milan Bubalo számít.

Vereség a Lokomotívtól
Viszonyítási pontként egy újabb érdekesség, az FK Indjija Spanyolországban már szintén összecsapott a Lokomotív Moszkvával, az orosz csapat 3-0-ra győzte le a szerb együttest.

Szerző: Németh Zoltán

További hírek