LIGAKUPA, VÁLOGATOTT, NB II, NB III

Pihenő nélküli bajnoki szünet

Kaposváron kezdjük a Ligakupát szerdán, majd jön a Pápa szombaton. A Puskás Akadémia és a Vidi II is hazai pályán játszik a hétvégén, előbbi a Paks II-vel, utóbbi a Diósddal.

Ligakupa 1. forduló, 2012.09.05. szerda, 18 óra:
Kaposvári Rákóczi - Videoton FC

A válogatott mérkőzések miatt a héten nem rendeznek NB I-es fordulót, viszont szerdán elkezdődnek a 2012-2013-as Ligakupa mérkőzései. Prukner László együtteséhez látogatunk a hét közepén, amely csapat tavaly megnyerte csoportját, a negyeddöntőben pedig attól a Pápától kapott ki, amelyiket mi az elődöntőben kettős győzelemmel búcsúztattunk, hogy aztán a Kecskemét elleni döntőn is diadalmaskodva, a sorozat ötéves történetében harmadszor nyerjük meg a kupát. A Kaposvár a bajnokságban egy sima hármast kapott az elmúlt hétvégén (hol máshol, mint Pápán), tehát szerda késő délután, hazai pályán minden bizonnyal javítani szeretnének ellenünk.

Ligakupa 2. forduló, 2012.09.08. szombat, 18 óra:
Videoton FC - Lombard Pápa

2012.09.07. péntek, 20 óra 30 perc: Andorra - Magyarország 

Pénteken megkezdi vb-selejtező sorozatát a magyar válogatott, melynek keretében ezúttal is helyet kapott Gyurcsó Ádám, aki júniusi bemutatkozásakor rögtön győztes gólt szerzett Csehország ellen, majd az Írország és az Izrael elleni felkészülési mérkőzéseken is kezdőként kapott helyet a nemzeti csapatban. 

Eb-selejtező mérkőzés, Kecskemét, 2012.09.06. csütörtök,
17 óra: Magyarország U21 - Írország U21 

Az már korábban eldőlt, hogy U21-es válogatottunk a csoport második, pótselejtezőt érő helyét abban az esetben sem érheti el, ha hátralévő két mérkőzését megnyeri. Azonban a későbbi sorsolások szempontjából fontos lenne nyerni csütörtökön Írország, majd hétfőn Liechtenstein ellen, így a harmadik hely biztossá válna. Róth Antaltól ezúttal is meghívót kapott Haraszti Zsolt, Kovács István és Szolnoki Roland a Videoton FC-ből és Farkas Norbert a Puskás Akadémia csapatából.


16 óra 30 perc: Puskás Akadémia FC - Paks II

A Puskás Akadémia két győzelemmel és egy döntetlennel kezdte a bajnokságot, ami azt jelenti, hogy a negyedik forduló előtt holtversenyben a második helyen áll a táblázaton. A remek nyitányt szombaton hazai pályán a Paks második csapata ellen folytathatják Benczés Miklós tanítványai.


Videoton II - Diósdi TC 

A Vidi II az első fordulóban hiába vezetett szünetben a Pénzügyőr otthonában, végül kikapott, azóta viszont kétszer nyert, méghozzá úgy, hogy hét gólt lőtt és csak egyet kapott. Komjáti András fiataljai a negyedik fordulóban az eddig egy győzelemmel, egy vereséggel álló Diósdi csapatot fogadják, reméljük folytatva az elmúlt hetek sikeres sorozatát.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek