Öt érdekesség, amit a Gyirmót elleni bajnoki előtt tudni érdemes

Csapatunk veretlen az élvonalban szombati ellenfelünkkel szemben, amelynek vezetőedzője korábban a Vidivel ért el sikereket.

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában szombaton 17:30-tól a Gyirmót otthonában lép pályára csapatunk (szurkolói információkat itt olvashatsz). A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

A két csapat hatodik egymás elleni mérkőzése következik a legmagasabb osztályban, az eddigi találkozókon négy Vidi-siker mellett egyszer született döntetlen. Az első Gyirmót elleni NB I-es bajnokinkon 2016 nyarán 4-0-ra nyertünk idegenben, az eddigi utolsón pedig tavaly novemberben közel egy órát emberhátrányban játszva 3-2-re a MOL Aréna Sóstóban. A párharc gólaránya 13:3 csapatunk javára, az egymás elleni bajnokijaink meccsenkénti gólátlaga 3,2.

2. A legnagyobb arányú győzelmek

2016-ban hazai pályán és idegenben is 4-0-ra győztük le szombati ellenfelünket: az augusztusi találkozón Juhász Roland, Danko Lazovics, Pátkai Máté és Feczesin Róbert góljaival arattunk kiütéses győzelmet Gyirmóton, majd a hazai "visszavágón" Feczesin és Marko Scsepovics duplájával nyert négygólos különbséggel a Henning Berg vezette Vidi.

A hazai 4-0-s győzelem összefoglalója:

Az idegenbeli 4-0-s siker összefoglalója:

3. A legeredményesebb gólszerzők

A Vidi és a Gyirmót eddigi NB I-es mérkőzésein hárman szereztek három gólt: piros-kékben Feczesin Róbert és Marko Scsepovics, a sárga-kékektől pedig Varga Barnabás. Kenan Kodro kétszer volt eredményes a Gyirmót ellen.

4. Vidi-kupagyőztes edző az ellenfél kispadján

A szombati találkozón a hazaiak kispadján ülő Csertői Aurélt Fehérvárhoz is szép emlékek kötik: az 56 esztendős szakember 2004 és 2006 között volt csapatunk vezetőedzője, és ebben az időszakban több szép sikert is elért a Vidivel. 2006-ban Magyar Kupát nyert, a bajnokságban bronzérmes volt és Szuperkupa-döntőt is játszott csapatunkkal, a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) pedig 2005-ben és 2006-ban is megválasztotta az év edzőjének.

5. A dátum: március 19.

A szombati bajnoki napján a 21. században két NB I-es bajnokit játszott eddig együttesünk. 2016-ban a Puskás Akadémia otthonában játszottunk 0-0-s döntetlent, 2005-ben pedig a Ferencvárost győztük le idegenben 1-0-ra Kuttor Attila góljával, épp Csertői Aurél vezetőedzősége alatt. Rendre gólokban szegény meccseket játszottunk a március 19-i napon, ezek közül egyik bajnokinkon sem született három gólnál több a múltban.

A Gyirmót elleni találkozó napján ünnepli születésnapját 2001-es Magyar Kupa-döntős csapatunk támadója, Földes Gábor.

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: molfehervarfc.hu

További hírek