VIDEOTON FC - MTK (1-0)

Oliveira bombája döntött, győztünk az MTK ellen

Oliveira a 81. percben szerezte a győztes gólt, Danilovics büntetőt védett a találkozó végén.

92. alkalommal találkozott a két csapat egymással az élvonalban szombat délután. Székesfehérváron ez volt a 46. összecsapás. A legutóbbi fordulóban az MTK nem kis meglepetésre 1-0-ra legyőzte a listavezető FTC-t.

Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, majd a 9. percben Gyurcsó törte meg a csendet, 21 méterről lőtt kapura, Hegedüs nagyot védett. Egy perccel később egy visszatett labdát Danilovics nagyon rosszul talált el, így helyzetbe került Strestik, de 12 méterről, jobbról a jobb alsó mellé lőtt. A 15. percben gyönyörű támadás végén Oliveira lőtte 16 méterről kevéssel fölé Suljic visszatett labdáját. Négy perccel később közel járt a gólhoz az MTK, de Myke egy igazítás után 21 méterről a felső lécet találta el. A folytatásban is az MTK játszott veszélyesebben, Torghelle sok gondott okozott a védelmünknek, a 35. percben pedig Strestik bombája megcsúszott Danilovics kezén, majdnem a kapuban kötött ki a labda. A játékrész utolsó percében Kovács tört nagy helyzetben a kapu felé, egy becsúszás után a földre került, Bognár nem ítélt tizenegyest. 

Fordulás után, a 47. percben Oliveira ballal lőtt kapura 20 méterről, Hegedüs fogta a próbálkozást. Hat perccel később újabb fővárosi kapufát jegyezhettünk fel, Kanta 20 méterről elvégzett szabadrúgása a jobb kapufán csattant! A 61. percben újoncot avatott a Vidi, Gyurcsó helyére a Vidi II-ben kiváló őszi szezont produkáló Géresi állt be. A 67. percben Oliveira beadását Hegedüs majdnem a saját kapujába ütötte, végül szöglet lett, ami után Vinícius fejelt kevéssel a jobb alsó mellé. Két perccel később Feczesin fejese után védett hatalmasat a vendégek kapusa. A 72. percben megfogyatkoztak a kék-fehérek, Gera rúgta meg Suljicot, így második sárga lappal kiállt. A következő percekben előbb Juhász fejesét, majd Kovács távoli bombáját fogta Hegedüs. A 78. percben Géresi lőtt ballal 17 méterről, alig ment mellé a labda. A 81. percben megszereztük a vezetést: Pölöskei szöglete után Juhász elől kifejelték a labdát, amit Oliveira mellre vett, majd egy pattanás után a kapu jobb oldalába bombázott 18 méterről! (1-0.)

A 87. percben Nego becsúszását szabálytalannak ítélte Bognár játékvezető, és büntetőt ítélt a vendégek javára. A labdának Kanta futott neki, a jobb alsóba tartó lövést azonban Danilovics remek vetődéssel hárította, maradt az 1-0! 

A ráadás perceiben Kovács egy remek szóló után az alapvonalról passzolt középre, de pontatlan volt a labdája. A 93. percben szabadrúgást végezhetett el az MTK, Hegedüs kapus is felfutott, és majdnem ez lett a veszte, ugyanis megszereztük a labdát, a kontra végén pedig Kovács lőhetett volna az üres kapuba 23 méterről, de egy védőt talált el.

1-0-ra győztünk egy nagyon érdekes játékvezetői felfogásban vezetett mérkőzésen. Bognár Tamás ugyanis tíz sárgát és egy pirosat osztott ki a meccsen, ebből hét sárgát mi kaptunk. Ezzel a három ponttal felzárkóztunk az élmezőnyhöz. Legközelebb december 2-án, szerdán lépünk pályára a Ferencváros otthonában.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek