TUDÓSÍTÁS

Nem sikerült pontot szerezni Kecskeméten

A hazaiak kétgólos előnye után szinte azonnal szépítettünk, de egyenlítés helyett a KTE szerzett újabb találatot a mérkőzés végén.

Borult időben, nagyjából 2000 néző előtt kezdődött csapatunk kecskeméti vendégjátéka az OTP Bank Liga 23. fordulójában.

Jól kezdtük a mérkőzést, Haraszti két perc alatt kétszer is próbálkozott, előbb egy védő, majd Poleksic kapus akadályozta meg, hogy előnyhöz jussunk, de Juhász  szöglet utáni fejese sem volt veszélytelen. Szép lassan felébredt a Kecskemét, amit először Gréczi bombája jelzett, ami alig ment el a bal felső mellett a 11. percben. Néhány kisebb lehetőség adódott a hazaiak előtt a következő percekben, aztán a félidő közepén kétszer is közel jártunk a gólhoz, de azok sajnos Álvarez lábában maradtak.

A lilák részéről Gréczi, Szécsi és Póti próbálkoztak a következőkben, mi Nikolics révén veszélyeztettünk. A lefújás előtt megszerezte a vezetést a KTE: Gréczi adott be egy szögletet, ketten is fölfejelték a labdát, majd a második után Eninful ballal a jobb sarokba lőtt 7 méterről, így 1-0-s kecskeméti előnnyel zárult a találkozó első fele.

A második 45 percet is erőteljes rohamokkal kezdtük, de inkább csak a tizenhatos környékéig jutottunk, ott rendre megakadályozták a komolyabb helyzet kialakítását a hazaiak. Az 56. percben beálló Bebeto az első labdaérintéséből gólt szerezhetett volna, de Szolnoki és Vinícius nagyszerűen szerelte. 7 perccel később azonban már nem tudtuk megállítani a szenegáli csatárt: egy kontra után középen lépett ki, elhúzta a labdát a kifutó Calatayud mellett, majd a hálóba passzolt. (2-0.)

Alig két perc után jött a válasz, Stopira lőtt be élesen egy labdát balról, az érkező Nikolics pedig a jobb alsóba lőtt. (2-1.)

Küzdöttünk az egyenlítésért, voltak is lehetőségeink, de nem jött össze az újabb gól. Legközelebb Kleinheisler lövésével jártunk az egyenlítéshez, amit Poleksic nagy bravúrral hárított. A KTE veszélyes kontrákat vezetett továbbra is, és a meccs végén a győztes gólt is megszerezte: Bebeto passzával Szécsi lépett ki középen, és 11 méterről jobbal a kapu bal oldalába lőtt. (3-1.)

A három perces hosszabbításban már nem tudtuk ledolgozni hátrányunkat, a Kecskemét megnyerte a bajnokit. Jelenleg harmadik helyen állunk a tabellán, jövő szombaton a Pápát fogadjuk a Sóstói Stadionban.

 

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek