VIDEOTON FC - FTC 1-2 (0-1)

Nem sikerült fordítani a rangadón

Józsi tizenegyesből szerzett vezetést a vendégeknek, amit Nikolics egyenlített ki ugyancsak büntetőből, végül Böde szerencsés gólja három pontot ért a Fradinak.

Közel hatezer néző előtt kezdődött az OTP Bank Liga 10. fordulójának rangadója a Sóstói Stadionban. A mérkőzésre csapatunk minden tagja "all with you" (mindenki veled) feliratú pólóban futott ki, melynek hátulján a Stopira név és a 22-es szám szerepelt, így üzenve a Sporting ellen megsérült védőnknek.

Nem tapogatóztak sokáig a csapatok, a második percben Klein próbálta meg játékba hozni Bödét, Caneira remek ütemben érkezett és elfejelte a labdát. Három perccel később tizenegyeshez jutottak a vendégek, egy jobb oldali beadást fejelt ki Caneira, de közben kézzel is hozzáért a labdához. A büntetőt Józsi lőtte ballal a bal alsóba (0-1).

A 7. percben majdnem jött az egyenlítés, előbb Paraiba lövését védte Jova, majd Gyurcsó szöglete után Caneira bólintott centikkel mellé. A 10. percben Tóth Balázs küldött kapura egy szabadrúgást 30 méterről, Jova védett. A 19. percben Bozsovics bokszolt ki egy szögletet, majd Besic lőtt kapura, kapusunk magabiztosan fogta. A következő negyedórában inkább a mezőnyben folyt a játék, a 34. percig kellett várni az újabb helyzetre, ekkor Brachi szabadrúgását nagy bravúrral védte Jova. Hét perccel később Gyurcsó lőtt alig a bal felső mellé 26 méterről. A szünet előtt még Caneira hiúsított meg egy Fradi-próbálkozást, majd Brachi szabadrúgása szállt fölé 23 méterről.

Félidőben egyik csapat sem cserélt. A 48. percben Paraibát vágták fel a tizenhatostól három méterre, a megítélt szabadrúgást Mitrovics lőtte el, centikkel a bal felső mellé. Két perc múlva Jenner bal oldali beadása után Józsi először Somaliát lőtte telibe, majd a visszapattanót a jobb alsó mellé helyezte. Újabb nagyobb lehetőség nélküli időszak következett, aztán a 63. percben Brachi élesen belőtte a kapu elé a Mitrovicstól kapott labdát, Jova viszont kivetődve felszedte. Két perc múlva Böde indította Somaliát a jobb oldalon, nem jelzett lest az asszisztens, így lőhetett a Fradi játékosa, Bozsovics hatalmasat védett. A 69. percben a néhány pillanattal korábban beállt Nikolics góljával egyenlítettünk. Paraibát rántották le a tizenhatoson belül, a tizenegyest támadónk jobbal a kapu jobb oldalába lőtte (1-1).

Szinte a középkezdés után Böde lépett ki a jobb oldalon, majd jobbal a jobb alsó mellé tüzelt. A 74. percben újra előnybe került a Ferencváros: Böde lőtt a tizenhatosról, a labda megpattant, így becsapta Bozsovicsot és a hálóban kötött ki (1-2).

A 78. percben Orosz szögletét Vinícius fejelte ki, Józsi lőtt egyből, fölé ment a próbálkozás. Tíz perccel a vége előtt Iványi játékvezető szünetet rendelt el, ugyanis hatalmas vihar érkezett a stadion fölé. Mintegy 10 perc várakozás után az addig orkánszerű szél csendesedett, így szakadó esőben, rendkívül csúszós pályán, de folytatódott a rangadó.

A 85. percben Böde passza után Orosz lőtt az ötös sarkáról az oldalhálóba, majd a 89. percben Oliveira lövése lepattant egy lábról, így erőtlenné vált és Jovához gurult. Rögtön utána egy beadás után megint középpályásunk lőhetett, ez is lepattant, pedig nagy helyzet volt. A három perces ráadás felénél Oliveira szöglete elcsúszott Vinícius és Nikolics előtt, nem tudtunk egyenlíteni.

Kemény, küzdelmes mérkőzésen, egy szerencsés góllal győzni tudott a Ferencváros Sóstón. A válogatott mérkőzései miatt a jövő héten nem rendeznek NB I-es fordulót, Ligakupa-mérkőzést viszont igen, szerdán Zalaegerszegen folytatjuk azt a sorozatot.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek