TUDÓSÍTÁS

Nem sikerült a továbbjutás a Magyar Kupában

Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, ehelyett Futács révén a hazaiak szereztek vezetést, és meg is tartották előnyüket a meccs végéig.

Mínusz 5 Celsius-fokos hidegben, ködben, csúszós pályán, szóval nem éppen ideális futballidőben kezdődött a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágója Miskolcon.

Mindkét csapat nagy elánnak indította a meccset, Oliveira és Sándor révén két hatalmas helyzet maradt kihasználatlanul részünkről, a DVTK viszont büntetőből megszerezte a vezetést. Egy bal oldali beadás után Vinícius kezét érte a labda, Solymosi Péter pedig tizenegyest ítélt, amit Futács higgadtan a bal alsóba lőtt (1-0).

Kicsit később Zé Luis egy percen belül háromszor is gólt szerezhetett volna, először lábbal, majd kétszer fejjel próbálkozott, mindháromszor Rajic védett. Továbbra is támadásban maradtunk, de az előzőekhez hasonló, nagy helyzetet már nem sikerült kialakítanunk, a hazaiak részéről egy Barczi lövést jegyezhettünk fel. A szünetre maradt az 1-0.

A második félidő egy diósgyőri helyzettel kezdődött, Futács lépett ki Caneirával a sarkában, közeli lövését Calatayud védte. Akárcsak az első játékrészben, a folytatásban is többet birtokoltuk a labdát, az 54. percben Vítor Gomes lövése szállt mellé, a 62. percben pedig Zé Luis közelről pont Rajicot találta el. Ahogy fogyott az idő, egyre nagyobb nyomást gyakoroltunk a Diósgyőrre, ugyanakkor így lehetőségük volt kontrázni a hazaiaknak, mindkét kapu előtt adódtak tehát helyzetek az utolsó 15 percben. Nildo és Sándor lehetőségénél Rajicnak volt megint dolga, Nikházi fejesénél és Bacsa ziccerénél viszont Calatayud mutatott be óriási védéseket. Brachi kapu közepébe tartó szabadrúgása - ami Rajic kezében kötött ki - volt az utolsó momentum a mérkőzésen.

A 1-0-val a DVTK jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé. Csapatunk a Ferencváros elleni rangadóval zárja a 2013-as évet vasárnap 16.30-tól a Sóstói Stadionban.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: Peka Roland / vidi.hu

További hírek