TUDÓSÍTÁS

Négygólos Vidi-siker a Vasas ellen a Ligakupában

A fővárosi piros-kékek szereztek vezetést, de még az első félidőben fordítottunk, majd a második félidőben biztossá tettük a győzelmet.

A másodosztály első helyezettje látogatott a Ligakupa második játéknapján a Sóstói Stadionba.

Vasas-lövéssel kezdődött a találkozó, a 2. percben Takács tekert fölé 18 méterről, majd Pajac próbálkozott a másik oldalon, amit blokkoltak a vendégek. Ádám lőtt fölé a 8. percben, Feczesin pedig Oliveira labdáját küldte a kapufára a 9. percben. Továbbra is lüktetett a játék, kisebb helyzetek alakultak ki mindkét kapunál, majd a 20. percben megszerezték a vezetést a vendégek: egy jobb oldali beadás után Grúz fejelte fel a labdát a kapunk előtt, Ádám pedig kapásból a hálóba bombázott 10 méterről. (0-1.)

Két perccel később egyenlíthettünk volna, Nagy Zsolt indította az üres területre befutó Oliveirát, aki középre passzolt, az érkező Kleinheisler viszont nem tudta átvenni jól a labdát a tizenegyes pontnál. A 23. percben Kleinheisler ballal próbálkozott távolról, fölé ment a lövés. A 27. percben sikerült az egyenlítés, Oliveira Feczesin nagyszerű labdájával lépett ki és jobbról, jobb külsővel a kapu jobb oldalába csavart. (1-1.)

A 30. perc környékén Remili pillanatai következtek, először két csel után lőtt Chakla lábába, majd 15 méterről ollózott, utóbbi mozdulat inkább volt látványos, mint veszélyes. A 39. percben Pajac került helyzetbe egy Vasas-védő hibája után, 15 méterről a felső lécet találta el. Szünet előtt mégis sikerült fordítani: Fejes beadását Oliveira ballal, kapásból lőtte a bal alsóba 13 méterről. (2-1.)

A második félidőre mi egyet, a vendégek ötöt cseréltek. Az 57. percben egy öngóllal növeltük előnyünket: Pajac labdájával Fejes ment el a bal szélen, laposan középre adott, a visszafutó Kékesi pedig saját kapujába lőtte a labdát. (3-1.)

Kicsit felpörgette saját játékát a vendég csapat, kétszer is helyzetbe kerültek, de egyiket sem tudták gólra váltani, mi nagy Zsolt révén veszélyeztettünk, középpályásunk az ötösről fejelt mellé. A 79. percben Kleinheisler labdájával Kovács indult meg, gyönyörű cselekkel fektette el a védőket, majd 12 méterről jobbal a bal alsóba lőtt. (4-1.)

A vége előtt Ádám fejesét fogta Horváth, majd Feczesin egy bombagóllal állította be a végeredményt a 88. percben: a Nagy Zsolttól kapott labdát lőtte védhetetlenül a léc alá 14 méterről. (5-1.)

Második Ligakupa-meccsünket is magabiztosan nyertük meg és vezetjük az E-csoportot. Ebben a sorozatban legközelebb az Újpestet fogadjuk majd októberben, a héten viszont folytatódik a bajnokság, szombaton a Haladás otthonában lépünk pályára.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek