Négy gólt lőve nyertünk

A Videoton FC-Puskás Akadémia Máté duplájával, valamint Jankovics és Farkas N. góljaival 4-1-re nyert a Szeged ellen.

Az NBII Keleti csoportjában a kiesés elől menekülő Szeged 2011 FC kezdte aktívabban a felcsúti felkészülési mérkőzést, a vendégek lendülete azonban nem tartott sokáig. A 11. percben Soós labdájával Máté lépett ki, a vendégek középső védője, Radnai azonban buktatta támadónkat. A jogos büntetőt a sértett végezte el, Máté higgadtan lőtt a jobb alsó sarokba. Hat perccel később újra Máté kísérletezhetett 11-esből, ezúttal Uros Nikolics remek passzából Baracskai vitte a labdát a kapusra, lövését védte a hálóőr, ám Baracskai megszerezte a kipattanót, a szegedi kapus pedig ekkor már csak támadónk lábát érte el a játékszer helyett. Máté ezúttal is hidegvérű befejezőnek bizonyult, ugyanabba a sarokba vágta a labdát, mint az első büntetőnél. A szegedieket nem vetette vissza a kétgólos hátrány, a 26. percben Pajovicsnak kellett nagy bravúrt bemutatnia Orosz 18 méteres lövésénél.

A második félidő elején két perc alatt két gól is született. A szünetben hat cserét is végrehajtott Hartyáni Gábor, a Videoton FC-Puskás Akadémia vezetőedzője, a frissen pályára lépők pedig a 47. percre összehozták harmadik találatunkat. Orbán Gáspár végezhetett el egy jobb oldali szögletet, a berobbanó Jankovics Zsolt pedig a rövid alsóba fejelte a labdát. Két perccel később jött a válasz, szintén egy szöglet után, egy lecsorgó labdát Toca lőtt kapura, Farkas Viktor már csak a gólvonal mögül tudott menteni.

Ekkor már egy új szerkezetben futballozott csapatunk, a korábbi 4-3-3 helyett 4-4-1-1 volt a hadrend. A Szeged is igyekezett újítani, azonban komoly gólhelyzete csak szabadrúgásból volt a vendég gárdának, a 69. percben Ulvicki 23 méteres próbálkozása csattant a kapufán.

A hajrában Elek Bence növelhette volna előnyünket, ő még rontott, a 84. percben Farkas Norbert azonban már nem, Máté labdáját zúdította nyolc méterről a Szeged kapujába, kialakítva csapatunk 4-1-es győzelmét.

Videoton FC-Puskás Akadémia - Eger 2011 FC 4-1 (2-0)

Videoton FC-Puskás Akadémia: Pajovics (Czirjék 46.) - Margitics, Papucsek, Vaszicsku (Jankovics 46.), Farkas N. - Soós (Farkas V. 46.), Macsicza, U. Nikolics (Orbán G. 46.) - Balog (Varga T. 46.), Máté, Baracskai (Elek B. 46.)

Eger 2011 FC: Trepák (Balecsan 46.) - Laczkó, Tóth, Toca, Radnai (Geiger 74.) - Ulviczki (Borbély 82.), Podonyi (Nebil 72.), Kis, Folmer (Rézműves 64.) - Orosz, Sebestyén (Góman 85.)

Gólszerző: Máté (12., 18.), Jankovics (47.), Farkas N. (84.) illetve Toca (49.)

Szerző: Németh Zoltán

További hírek