SZERZŐDÉS

Négy fiatal tehetségünk kapott profi szerződést

Lakatos Kristóf, Lakatos Dávid, Virágh Milán és Ekbauer Tamás élete első profi szerződését írta alá.

Élete első profi szerződését írta alá klubunkkal az elmúlt időszakban négy fiatal tehetségünk: Lakatos Kristóf, Lakatos Dávid, Virágh Milán és Ekbauer Tamás.

A hátvédként bevethető Lakatos Kristóf 2008. július 14-én született Veszprémben. 2022 nyarán igazolt Fehérvárra, első idényében az U15-ös csapat alapembereként aranyérmet ünnepelhetett és már az U16-ban is pályára lépett. A 2023/2024-es szezonban az U16-os Kiemelt bajnokságban szereplő együttesünkben játszott, valamint hét találkozón az U17-ben is pályára lépett. A tavaszi idényben már NB III-as csapatunkkal edzett, nyár óta pedig folyamatosan első keretünkkel készül. Az NB I-ben már négy meccsen szerepelt együttesünk keretében.

Ikertestvére, a kapus Lakatos Dávid szintén 2022 óta erősíti a Vidit, első szezonjában az U15-ös, míg a mögöttünk hagyott idényben U16-os csapatunkat erősítette. A 2024 téli felkészülést már második csapatunknál kezdte el, és két edzőmérkőzést is kapott gól nélkül hozott le a Vidi II-ben. Jelenleg elmúlt szezon végi sérülése utáni rehabilitációját végzi, és abban bízik, hogy januártól már teljes értékű munkát végezhet a pályán.

Virágh Milán 2007. november 20-án született, középső védőként és balhátvédként bevethető. A 2024/2025-ös a negyedik szezonja piros-kékben, U15-ösként csatlakozott a Vidihez. A tavalyi idényben már felnőtt bajnokikon is pályára lépett, a tavasz folyamán 11 bajnokin játszott az NB III Dél-Nyugati csoportjában szerepelt második csapatunkban.

A 2008. február 28-án született Ekbauer Tamás 2023 nyarán igazolt Veszprémből Fehérvárra. A támadó középpályásként szereplő fiatal első szezonjában az U16-os Kiemelt bajnokságban 20 bajnokin 2 gólt szerzett, míg az U17-es Alap csoportban 5 mérkőzésen 4 gólig jutott.

A négy tehetséges fiatallal szerződésük aláírása után beszélgettünk:

Szerző: Óházy Bálint

Fotó: fehervarfc.hu

További hírek