Négy éve nyeretlen ellenünk a Paks

A Videoton FC és a Paks kilencedik mérkőzésére készül, honlapunk a felek eddigi bajnokijait foglalta keretbe.

Galériánkban megtekinthetik az eddigi Pápa ellen játszott meccsek legjobb pillanatait!

A két csapat közös élvonalbeli története 2006. augusztus 27-én kezdődött az akkor abszolút újonc Paks otthonában. Csapatunk az első félidőben nem tudta feltörni a hazai reteszt, fordulás után azonban Csizmadia Csaba és Sitku Illés góljaival sikerült megnyerni a bajnokit 2-0-ra, ez a 4. fordulós siker volt klubunk első győzelme a 2006/2007-es idényben. Az első fehérvári derbit ugyancsak ebben a szezonban vívták, a paksiak Kiss Tamás góljával a 11. percben vezetést szereztek, a Vidinek a 81. percig kellett várnia az egyenlítésre, ekkor Kuttor Attila mentett pontot. A szezon végén egyesületünk a 6., az újonc Paks a 11. helyen zárt.

A 2007/2008-as kiírásban a 10. fordulóban kerültek szembe, Pakson a hazaiak nyertek 2-1-re, Éger öngóljával csapatunk vezetett, azonban Búzás egyenlített, majd a 93. percben Tököli a győztes gólt is megszerezte a hazaiaknak. A 25. forduló fehérvári meccsén magabiztosan vágott vissza a Vidi, Dvéri Zsolt a 22. percben szerzett vezetést, majd a hajrában Nagy Dani és Koller Ákos gólja alakította ki a 3-0 arányú végeredményt. Érdekesség, hogy Atomváros csapata ekkor is 11. helyen futott be, míg a Videoton az 5. pozícióban zárt.

A legutóbbi idényben 2009. szeptember 19-én, a 8. forduló keretében meccselt a két csapat, a sóstói találkozón Szakály Dénes szépségdíjas duplájával és Nagy Dániel góljával 3-0-ra nyert a Vidi. A tavaszi visszavágón Tököli révén gyorsan előnybe került a Paks, de csapatunk még az első félidőben fordított Sándor György fejesével, valamint Nemanja Nikolics lövésével, a vége így 2-1 lett a Vidinek.
A fenti találkozók alapján csapatunk 8 bajnoki után már 6 győzelemmel áll a Paks ellen, míg riválisunknak mindössze egyszer sikerült besöpörni valamennyi bajnoki pontot, ennek is már négy esztendeje.

A Paks elleni góllövőlista:

2 gólos: Sitku Illés, Goran Vujovics, Szakály Dénes, Nagy Dániel
1 gólos: Csizmadia Csaba, Kuttor Attila, Dvéri Zsolt, Koller Ákos, Kulcsár Tamás, André Alves, Sándor György, Nemanja Nikolics

Egy találat öngól volt

Szerző: Németh Zoltán

További hírek