NB II - Fantasztikus volt a hangulat Veszprémben

A Vidi II csapatkapitánya, Móri Tamás adott interjút honlapunknak a csapat remek szerepléséről és a veszprémi meglepetésről.


Megmondom őszintén, benne volt a levegőben egy sikeres szereplés lehetősége. Látszódott a csapaton, hogyha sikerül kialakítani egy igazi csapategységet, és mindenki legjobb tudása szerint futballozik, akkor jó eredményeket érhet el a Vidi II. Természetesen arra senki sem gondolt, hogy 9 forduló után lesz majd 18 pontunk. Csak összehasonlításképp, tavaly ősszel 14 forduló után volt 15 pontunk, és ennyi ponttal a 9. helyen teleltünk.

- Hosszú időt töltöttél korábban az NB I-ben, de az NB II-ben sem számítasz újoncnak. Hogy érzed, nőtt az NB II színvonala az elmúlt években?
Véleményem szerint ebben az osztályban is érezni lehet a fejlődést. A Vidi II helyzete, ha nem is egyedi, de mindenképp speciális az NB II-ben, hiszen a csapat tulajdonképpen az akadémistákra épül. A tavalyi volt az első évünk, és egész szezonban a bentmaradásért küzdöttünk. A rivális csapatok tele vannak rutinos, NB I-et is megjárt játékosokkal, mi a fiatalságunkra kell hogy építsünk. Ez csapaton belül nekem is plusz motivációt ad, hiszen 32 évemmel, a második legidősebb játékosra is legalább 10 évet verek. Edzéseken és meccseken is fel kell vennem a srácok tempóját.
Az öltözőben egyébként egyre gyakrabban téma köztünk, hogy ha már itt vagyunk 9 forduló után a dobogón, akkor jó lenne megtartani ezt a pozíciót. Úgy látom, a fiatalok is élvezik, hogy jól szerepel a csapat és sokkal jobban lehet motiválni a játékosokat, ha nem a kiesés réme fenyeget.

- Sikerült megszoknod a mostani szerepedet a csapatban? Te vagy a legrutinosabb játékos és egyben csapatkapitány is. A fiatalok elfogadják, amit mondasz nekik?
Abszolút tisztelettudók a fiatalok, látszik rajtuk, hogy fejlődni akarnak, hogy egyszer majd az NB I-ben szerepelhessenek. Én pedig tapasztalataimmal próbálom őket segíteni és igen, mondhatjuk, hogy megfogadják a tanácsaimat. Itt azonban meg kell, hogy jegyezzem, nagy szükségünk van arra, hogy az első csapatból - akik az adott héten nem szerepelnek az NB I-ben - nálunk lépjenek pályára, hiszen az ő segítségük nélkül biztos nem lennénk ilyen eredményesek, ráadásul a visszajátszók is hasznos tanácsokkal tudják ellátni az akadémistákat.

- Meglepte a csapatot, hogy szombaton Veszprémbe, körülbelül 70-80 fehérvári szurkoló kísérte el a csapatot és 90 percen keresztül szurkoltak nektek? Fantasztikus érzés volt mindenki számára, hogy ennyi lelkes szurkoló bíztatott bennünket a mérkőzés egész ideje alatt. Még az öltözőben voltunk, amikor már beszűrődött az utcáról a "Hajrá Vidi! Hajrá Vidi". Amikor kimentünk melegíteni és megérkeztek a szurkolók az valami fantasztikus érzés volt. Senki nem számított arra, hogy jönnek majd Fehérvárról drukkerek, hiszen eddig erre nem igazán volt példa, főleg nem idegenbeli mérkőzésen. Teljesen más volt ilyen körülmények közt focizni és nagyon boldogok voltunk, hogy sikerült győzelemmel meghálálnunk a szurkolók fantasztikus bíztatását. Úgy gondolom, nagyon jó lenne, ha a hazai meccseinkre is eljönnének ezek a fiatal srácok. Tisztában vagyunk vele, hogy az NB I-es csapat az első, de azokon az NB II-es meccsnapokon, amikor nincs NB I-es bajnoki és a szurkolók is ráérnek, örülnénk, ha minél többen bíztatnának bennünket a helyszínen, hiszen ez egy olyan plusz motiváció, ami akár pontokban is megmutatkozhat a csapat teljesítményén.
A veszprémi meccs után a fiatal játékosok - akik korábban még sosem játszottak ilyen remek hangulatú mérkőzésen - azt mondták, hogy szenzációs volt pályára lépni.

- Néhány hete született meg a harmadik kislányod, milyen változást hozott ez az életedben?
Így van, ő a harmadik kislányom, van már egy 7 és egy 4 éves gyermekem. Fantasztikus érzés apának lenni, és bizony a gyerekeim is hatalmas motivációs erőt jelentenek nekem a labdarúgásban. Szerencsére össze tudom hangolni a labdarúgást a családommal, én is kiveszem a részem a gyerekek neveléséből.

Szerző: Wéninger Ákos