Napra pontosan egy éve 5:1-re nyertünk Debrecenben a Ligakupa elődöntőjében

Kedvező helyzetből várhatjuk a kora esti mérkőzést, azonban egyáltalán nem lefutott a párharc, a DVSC ugyanis olyan titok birtokában van, amit egyedül csak ők tudnak ebben a szezonban.

Ez a titok pedig nem más, mint, hogy hogyan is kell nyerni a Sóstói Stadionban. Tavaly október 19-én, a 11. fordulóban ugyanis 2-1-re nyerni tudtak Kondás Elemér tanítványai Székesfehérváron, ez pedig a 2014-15-ös idényben eddig csupán nekik sikerült. 

A Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén 3-2-es Vidi-siker született a Nagyerdei Stadionban. A Loki új stadionjában az első tétmeccsünket tehát megnyertük, de további érdekesség, hogy napra pontosan egy éve, a régi, Oláh Gábor utcai létesítményben lejátszott utolsó DVSC-Vidi meccset is megnyertük - méghozzá kiütéssel.

A DVSC-TEVA a B csoportban kezdte a Ligakupa sorozatot szeptemberben, és meg is nyerte azt a Békéscsaba, a Kecskemét és a Szeged előtt. 6 meccsen 4-szer győztek, 1 döntetlent játszottak és 1-szer szenvedtek vereséget, 17 gólt rúgtak és csupán 4-et kaptak. A legjobb 16 között a Sopronnal kerültek össze, és az 1-1-s soproni odavágó után egy magabiztos, 3-1-es hazai győzelemmel jutottak tovább. 

A Magyar Kupától a nyolcaddöntőben búcsúztak (az a Pécs verte ki őket, akikkel az MK negyeddöntőben találkoztunk, és kettős győzelemmel jutottunk tovább ellenük), a bajnokságban pedig a negyedik helyen állnak.

Szerző: Wéninger Ákos

Fotó: vidi.hu

További hírek