TUDÓSÍTÁS

Nagyon fontos győzelem Pápán

Nehéz, küzdelmes mérkőzésen Nikolics duplájával győztünk a szezont jól kezdő Lombard otthonában.

A szezon egyik meglepetéscsapatának otthonában, meglehetősen korai időpontban kezdődött csapatunk 9. idei bajnoki mérkőzése. A kezdő sípszó előtt játékosaink egy "Gyógyulj meg, Akeem!" feliratú táblával kívántak mielőbbi felépülést a Ferencváros súlyos szívroham után, még mindig életveszélyes állapotban, kórházban fekvő játékosának. 

Jobban nem kezdhettük volna a mérkőzést, mint ahogy tettük. Az első és a második perc fordulóján Szolnoki nagy bedobását először Gyepes, majd Paraiba csúsztatta meg, a hosszún érkezett Nikolics és közelről a hálóba fejelt (0-1). Alig telt el pár perc, máris megdupláztuk az előnyt. Stopira balról élesen középre adott, Nikolics pedig megint jókor jött, és ezúttal az ötösről bólintott a kapuba (0-2).

A szépítésre sem kellett sokat várni, a 10. percben már 1-2 volt az eredményjelzőn. Orosz szabadrúgásába Griffiths ért bele lesgyanús helyzetben és sarokkal a kapuba perdítette a labdát (1-2).

A gyors gólok után egyre inkább kiegyenlített lett a játék, pápai részről Mecinovic és Maksimovic próbálkozott legveszélyesebben, mi pedig Kleinheisler és Paraiba révén alakítottunk ki helyzeteket, de nem sikerült újra betalálni. Egészen a 38. percig, amikor Paraiba passza után Nildo lőtt remek gólt 15 méterről ballal, amit les miatt nem adott meg a játékvezető. A pálya széléről úgy tűnt, támadónk nem volt lesen.

Szünetben Kenesei becserélésével próbálta erősíteni támadójátékát a Pápa, de néhány veszélyes pontrúgáson kívül nem sok lehetősége akadt a veterán csatárnak. A mi részünkről Nildo kettő és Nikolics egy lövését egyezhettük fel, egyszer mellé szállt a labda, kétszer Szűcs védett magabiztosan.

A mérkőzés vége felé közeledve egyre elkeseredettebben támadott a Pápa, mi inkább a kontrákra építettünk. Legközelebb Griffiths állt a gólszerzéshez, Quintero szöglete után a kapufát találta el fejjel. Mivel kinyílt a hazai együttes, a csereként beállt Torghelle és Zé Luis többször is veszélyeztetett részünkről, gólig azonban nem jutottak. A legszebb ezek közül Zé Luis mozdulata volt a 73. percben, támadónk a tizenhatos vonaláról ollózva lőtt, Szűcs védett. 

Közel 4 percnyi hosszabbítás után fújta le a mérkőzést Farkas Ádám, 2-1-s győzelmünk azt jelenti, továbbra is vezetjük az OTP Bank Liga mezőnyét, Nikolics pedig 9 meccsen szerzett 10 góljával a góllövőlista élén áll. Jövő vasárnap az Újpest látogat Sóstóra, igazi rangadóval folytatódik tehát a bajnokság!  

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek