Milyen Fradi jön a Sóstóra?

A szombati rangadó előtt, kedvelt játék a szurkolók körében, hogy megpróbálják kitalálni, milyen összeállításban érkezhet a Ferencváros a Sóstói Stadionba.

A mindhárom csapat – a Ferencváros, a Debrecen, no meg a Videoton - számára oly fontos mérkőzés egyetlen gólját szerző Tóth Bence ugyanis begyűjtötte ötödik sárga lapját, és eltiltását tölti majd szombaton.

Miután a Ferencváros honlapján a szurkolók szavazhatnak arról, ők melyik tizenegy játékost küldenék pályára, érdemes megnézni, mi lenne a Fradi összeállítása, ha a drukkerek ülnének a kispadon: Megyeri Balázs – Csizmadia Csaba, Djordje Tutoric, Dragóner Attila, Balog Zoltán – Rósa Dénes, Lipcsei Péter, Andre Schembri, Kulcsár Dávid – Anthony Elding, Ferenczi István.

Közülük egyébként a 35 éves Dragóner Attila kapta a legtöbb szavazatot, de a drukkerek szívesen látnák Lipcsei Pétert is a kezdőben. Lipcsei – a Fradi utóbbi másfél évtizedének emblematikus játékosa -, ha csereként is, de pályára lépett a Loki ellen: ez volt a 641. hivatalos meccse a Ferencvárosban. Még hat mérkőzés kell neki ahhoz, hogy a jelenlegi csúcstartó Sárosi doktort megelőzve, a klub több mint százéves történetében a legtöbbször pályára lépett játékos legyen. Kíváncsian várjuk, közelebb lép-e Sóstón a rekordhoz, ugyanis a Soproni Liga 2009-2010-es szezonjából hét forduló van még hátra, és a Fradi utoljára a 29. fordulóban, Szűcs Lajosék, a Pápa ellen játszik otthon, az Üllői úton.

A szurkolók által összeállított csapat után, térjünk vissza a Debrecen ellen látott tizenegyhez. Négy olyan futballista van, aki ott kezdett, de a drukkerek nem őket látnák a legszívesebben: Sam Stockley, Tommy Doherty, Ahmed Adnan Faruk, és Tóth Bence. Kvartettjükből Tóth Bencét a sárga lapok zárják ki a versenyből, de a többiek helyett az „Ezerfejű Cézár” inkább magyarokat – Balog Zoltánt, Rósa Dénest és Lipcsei Pétert – látna szívesen.

Ha már Tóth Bence sárga lapjai szóba kerültek, még egy érdekesség, ami befolyásolhatja az összeállítást, illetve a meccs dramaturgiáját: a Ferencváros három játékosának, Csizmadiának, Dohertynek és Balognak van a Videoton – Ferencváros meccs előtt négy sárga lapja. Azaz, ha bármelyikük „besárgul” a Vidi ellen, hiányozni fog a következő fordulóban, az Újpest FC elleni, Üllői úti derbiről!

Szerző: Wéninger Ákos

További hírek