RÓLUNK ÍRTÁK

Meglepetésre készül a visszavágón a Mladost

Az UEFA hivatalos honlapján megjelent cikkben EL-ellenfelünk vezetőedzője és két játékosa beszélt a párharcról. Kiemelték, továbbra is a Vidi az esélyes, de bármi megtörténhet 90 perc alatt.

Az uefa.com írása szerint az FK Mladost Podgorica nem tudhatta milyen meccs vár rájuk csapatunk ellen, és végül ugyan 2-1-es vereséget szenvedtek, van okuk ünnepelni.

Bozo Markovic, aki büntetőből volt eredményes a találkozó 3. percében, bizakodóan nyilatkozott. "A meccs előtt nem tudtuk, hogy mire számíthatunk, abban sem voltunk biztosak, hogy készen állunk versenyezni egy ilyen erős és ambiciózus csapat ellen. Most viszont már tudjuk, a második meccsen bármi megtörténhet."

Nikola Rakojevic vezetőedző játékosai bátorságát emelte ki, de megjegyezte, továbbra is a Vidi a párharc favoritja. "A tapasztalat rendkívül fontos ezen a szinten, nekünk pedig ebből nem sok van. Nyilvánvaló volt, hogy a Videoton az erősebb csapat, de mégis, a mérkőzés nagy részében kiegyenlített játék folyt a pályán. Gratulálnom kell játékosaimnak a bátor teljesítményhez! Olyan eredményt akartunk elérni, ami reményt adhat a visszavágóra, és megcsináltuk. Bármi megtörténhet még 90 perc alatt, ugyanakkor tudjuk, hogy továbbra is a Videoton az esélyesebb, már csak azért is, mert egy gól előnyben van, de megpróbáljuk meglepni őket" - értékelt a szakember.

A cikk kiemeli, az FK Mladost, régebbi nevén OFK Titograd kitűnő utánpótlás bázis, és korábban olyan tehetségek, majd később világsztárok indították itt karrierjüket, mint a pályafutása csúcsát az AC Milanban elérő Dejan Savicevic, a Valencia és a Real Madrid egykori sztárja, Predrag Mijatovic, vagy a ma is aktív Fiorentina-játékos, Stevan Jovetic. Megjegyzik, korábban nem játszottak még a nemzetközi porondon, - ahogy azt korábban mi is megírtuk - most is csak a bajnokságban előttük végző csapatok licencproblémái miatt került rá sor.

Az egyik védő, Aleksandar Sofranac szerint az EL egy ajándék számukra, szeretnék élvezni, hogy ebben a sorozatban játszhatnak, ezzel együtt a lehető legjobb teljesítménnyel akarják a klub és a montenegrói foci hírnevét öregbíteni. Kitért arra is, biztos benne, hogy a klub korábbi nagy játékosai nagyon büszkék lesznek, ha sikerül továbbjutniuk.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek