EDZŐI ÉRTÉKELÉS

Marko Nikolics: "Jól kezdtünk, de huszonöt perc után megálltunk"

A két vezetőedző értékelte a Vasas-Vidi bajnokit.

Marko NIkolics:

"Gratulálok a Vasasnak, jobban akarták ma a sikert. Nagy szériánk volt, öt ponttal vezettünk, a mai meccset is jól kezdtük. Jöttek a helyzetek, jött a gól, de huszonöt perc után megálltunk. Talán azt hittük, hogy onnantól könnyű lesz, de a labdarúgásban nincs olyan, hogy könnyű meccs. Tudtuk, hogy a Vasas veszélyes a pontrúgásoknál, tudtuk, hogy ellenfelünk jellemzően 2 méteren belül feláll ilyenkor öt magas emberrel. Mondtuk a játékosoknak, hogy ne legyenek felesleges szögletek, pontrúgások, aztán kaptunk három gólt pontrúgások után. Ez nyilvánvalóan nem jó így. Eddig egy gólt sem kaptunk pontrúgások után, ma hármat. Volt ezen kívül..., hogyan is fogalmazzak. Volt két, mondjuk úgy, hogy nehéz szituáció a pályán, a 2-1-nél meg nem adott gólunkra, valamint egy tizenegyesre gondolok. Mindezzel együtt is a Vasas megérdemelte a győzelmet, mert ma voltak gondok a hozzáállásunkkal. Sosem jó érzés veszíteni, de talán kellett ez a vereség, hogy visszataláljunk a helyes útra. Újra elő kell vennünk a korábbi küzdőszellemet, az éles játékot, nem szabad azt gondolni, hogy kimegyünk a pályára és már miénk is a meccs.”

Vezetőedzőnk a két kiállítással, valamint a játékvezetővel kapcsolatban is kapott kérdést a sajtótájékoztatón.

"Rengeteg mindent tudnék most mondani, de a fair play híve vagyok, ma a Vasas nyert, nem szeretném átfordítani a dolgokat valami másik irányba azzal, amit mondok. Az újságírók dolga, hogy megírják az eseményeket, mindenki tudja, hogy kié a pályán a döntés. Két fontos játékosunk kiesett a Honvéd elleni rangadó előtt. Sajnos néha az ilyen dolgok is hozzátartoznak a futballhoz.”

Michael Oenning:

„Örülök, hogy a saját játékosainknak kell most gratulálnunk a győzelemhez, kezd visszatérni az a frissesség, amely az előző szezonban látható volt. Volt csitt-csatt, dirr-durr, mindkét csapat belement a párharcokba, úgy próbált labdát szerezni, a lapok ellenére is azt lehet mondani, hogy fair volt a találkozó. Biztos mindkét csapatnál lesznek kék foltok, véraláfutások, ez ma egy harcias meccs volt. Sikerült gólokat szereznünk, veszélyesek voltak a pontrúgások, ráadásul mindhárom találatunkat védők jegyzik. Az volt a terv, hogy próbáljuk a legkevesebb területet adni a Vidinek, valamint tudtuk, hogy a két belső védő, Fiola és Juhász szeret előretörni, szerettük volna megakasztani a mélységi játékot, amelyet a Vidi általában játszik. Hátrányba kerültünk, de tudtuk mit szeretnénk játszani, sikerült megvalósítanunk.”

Szerző: Vidi.hu

Fotó: vidi.hu

További hírek