TUDÓSTÁS

Magabiztos győzelem az újonc Gyirmót otthonában

Az első játékrész még nem hozott gólt, a második viszont négyet is! Juhász, Lazovics, Pátkai és Feczesin találataival nyertünk.

A Gyirmót FC-vel korábban csak Magyar Kupa- és Ligakupa-meccseken találkoztunk, bajnokin még nem. A 2016-2017-es szezon negyedik fordulójában erre is sor került. Egyik csapat sem nyert még idén, a hazaiak két döntetlennel és egy vereséggel a 10., míg mi egy döntetlennel és két vereséggel a 11. helyen álltunk a tabellán.

Napsütéses, de szeles időben és 3 Vidi-helyzettel kezdődött a találkozó. Először Suljic lövését védte Sebők, majd Juhász fejelt fölé 3 méterről, végül Géresi fejesét hárította a hazai kapus. A 11. percben Géresi egy szép kötény után került helyzetbe, lövése lepattant a blokkról. Egy perc múlva Lazovics, majd Pátkai veszélyeztetett, egyik próbálkozásból sem lett gól. A 15 percben Simon talált a kapunkba az ötösről, de a mozdulatot már szabálytalanság előzte meg, kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető. A 23. percben Lazovics lőtt a bal alsó mellé egy szabadrúgást 23 méterről. 10 perccel később Csiki lövését fogta Kovácsik. A félidő hajrájában nem akadt több lehetőség egyik kapu előtt sem, 0-0-val mehettek pihenni a csapatok.

A második játékrészt remekül kezdtük, a 47. percben egy felpattanó labdát Juhász lőtt 17 méterről, kapásból a jobb alsóba! (0-1.)

Egy perc múlva újra betalálhattunk volna, Géresi lapos beadását Lazovics lőtte kapura 7 méterről, de belevetődtek a labda útjába. 10 perccel később már nem hibázott a szerb támadó, Suljic passza után jobbal, 18 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felsőbe! (0-2.)

A következő percben Lazovics szabadrúgása után Vinícius fejelt a bal alsó mellé 11 méterről. A 60. percben Juhász 30 méterről próbálkozott Sebők azonban hárított. A 70. percben Lazovics sorozatban három szögletet is rúghatott, a harmadik után Vinícius fejelt, a labda a gólvonalon álló védőről pattant Sebőkhöz. 5 perc múlva Géresi mentett meg egy labdát az alapvonalnál, laposan visszapasszolta, az érkező Pátkai pedig 8 méterről, ballal a jobb felsőbe bombázott! (0-3.)

A 77. percben Feczesin bal lábas lövését védte Sebők, a másik oldalon Völgyi szabadrúgását ütötte fölé Kovácsik. A végeredményt Feczesin állította be a 89. percben, Lazovics lövése egy védőről pattant támadónkhoz, aki gondolkodás nélkül a hálóba lőtt 8 méterről.

Magabiztosan, 4-0-ra győztünk az újonc Gyirmót otthonában. Legközelebb szombaton, 18.00-kor lépünk pályára, a Mezőkövesdet fogadjuk Felcsúton.

Szerző: Acsai N. Ferenc

Fotó: vidi.hu

További hírek